Fraaie eerste uitzege Groene Ster in Deurne

Groene Ster heeft de eerste uitzege van het seizoen te pakken. Op bezoek bij Deurne werd met 0-3 gewonnen en vielen alle treffers te noteren in een van Groene Ster kant sterke tweede helft.

Op het kunstgras van Sportpark De Kranenmortel pakte Groene Ster, waar middenvelder Roy Janssen zijn 100e officiële wedstrijd speelde, van begin af aan het belangrijke duel energiek op. Met Emil Miljkovic in de punt van de aanval ten faveure van Eloy Cox wist Groene Ster de eerste mogelijkheid af te dwingen toen een kopbal van Kevin Werker ternauwernood van de Deurnese doellijn kon worden gehaald. Kort daarna ontsnapte Groene Ster aan een achterstand toen een gekrulde vrije trap van Dennis Groen via de paal en de vuisten van Willem-Jan Thijssen alsnog uit het doel caramboleerde. De equipe van Harrie Thoma kon zich in de eerste helft wel beroepen op het meerdere balbezit, maar moest attent blijven op de gevaarlijke tegenstoten via de snelle buitenspelers van de gastheren. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een doelpuntloze stand.

In de 45 minuten na de kantwisseling gebeurde er beduidend meer op het veld. Groene Ster schroefde het tempo bij tijd en wijle wat hoger op en kreeg een lekker steuntje in de rug toen de mee opgekomen Kevin Werker zijn eerste competitietreffer in dienst van Groene Ster wist te noteren. De mee opgekomen verdediger stond op de juiste plaats om een scherp aangemeten vrije trap van Remo Gielkens bij de tweede paal hoog in het dak van het doel te schieten: 0-1. Deurne ging aansluitend wat meer risico’s nemen, waardoor Groene Ster op het middenveld meer ruimte kreeg. De groen-gelen kwamen er een aantal malen sterk combinerend uit, wat dan ook resulteerde in een verdubbeling van de voorsprong. Na een mooie combinatie wist Dylan Zwartjes, fraai op maat bediend door Maikel van Kesteren, sterk door te zetten over de rechterflank om vervolgens Emil Miljkovic een niet te missen kans te bieden: 0-2. Daarmee leek het duel beslist, alhoewel in de naderende eindfase van de wedstrijd Deurne-spits Roy Tulmans in een doelpoging nog de paal wist te raken. Nadat Kenny Tokaya aan de andere kant een kopbal over zag worden getikt door de Deurnese goalie, viel zes minuten voor het eindsignaal van de Eindhovense arbiter van Berkel de definitieve beslissing via een treffer van Remo Gielkens. Na een combinatie met Maikel van Kesteren en een aansluitend een-tweetje met Kenny Tokaya rondde Gielkens bekwaam af: 0-3.

Een fraaie eerste uitzege van een als sterk collectief opererend Groene Ster, waardoor de aansluiting met de brede middenmoot is gemaakt en met acht punten het puntenaantal ten opzichte van vorig seizoen al verdubbeld is na zes gespeelde wedstrijden. Komende week wordt het competitievoetbal onderbroken en staat er voor Groene Ster op eigen veld een bekerduel geprogrammeerd tegen tweedeklasser Eijsden. Een week later wordt op de laatste zondag van oktober de competitie hervat met een thuisduel tegen nieuwkomer SV TOP, dat vandaag Dongen wist te verslaan met 2-1.

Deurne – Groene Ster 0-3 (0-0). 58. Kevin Werker 0-1, 73. Emil Miljkovic 0-2, 85. Remo Gielkens 0-3. Scheidsrechter: M. van Berkel (Eindhoven). Geel: Stan Versleeuwen, Wesley Burhenne, Stan Respen, Wim Verbeek, Maarten Vos (allen Deurne), Emil Miljkovic (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *