Groene Ster beent Go Ahead Eagles goed bij

Afgelopen dinsdagavond 5 mei 2015 trad Groene Ster als gastheer op voor eredivisionist Go Ahead Eagles. De groen-witten boden prima tegenstand en Go Ahead Eagles kon, behoudens een surplus aan balbezit, maar mondjesmaat voor gevaar zorgen in de Limburgse achterhoede. Het druk bezochte duel eindigde uiteindelijk in een 0-2 zege voor de traditieclub uit de Adelaarshorst.

Ter voorbereiding op de twee cruciale laatste wedstrijden in de eredivisie (Heerenveen thuis en Heracles Almelo uit) heeft Go Ahead Eagles een driedaags trainingskamp belegd op de velden van Sportclub Irene in Tegelen. Dit om de focus te leggen op de slotduels in de eredivisie en de dreigende play-offs waarin continuering van het eredivisieschap moet worden bewerkstelligd. Het was niet de eerste keer dat Go Ahead Eagles op bezoek kwam in Heerlerheide. In de zomer van 1976, bijna 40 jaar geleden, speelde Groene Ster 1 ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan een jubileumwedstrijd tegen Go Ahead Aagles. Destijds was de legendarische Limburger Wiel Coerver trainer bij de club uit Deventer. Ondanks het ruime verlies scoorde Groene Ster via Frans Cordewener en speelde ook huidig elftalleider Karel Pelzer mee. Trainer van Groene Ster in deze periode was Adam Fisher.

Nu troffen beide clubs elkaar weer en was er voor aanvang van het oefenduel een indrukwekkend eerbetoon voor de 14-jarige C-jeugdspeler Marko Mirceta, die zondagavond om het leven kwam na een noodlottig scooterongeluk. In deze vriendschappelijke ontmoeting mochten ook de kersverse aanwinsten voor komend seizoen Randy Grens, Cem Bozkurt (beiden afkomstig van Heidebloem/Bovitec) en Mick Hellemons (Jong Roda JC) zich hijsen in het Groene Ster shirt. Ook startte testspeler Yassine Farah van Jong Fortuna Sittard in de basis. Go Ahead Eagles startte in het eerste bedrijf met een beoogde basisploeg voor de competitie. De Deventenaren speelden de bal soepel rond op zoek naar openingen, maar niet alle combinaties verliepen even oogstrelend. Wellicht dat de eerdere trainingen hier mede debet aan waren. Een compact spelend Groene Ster zat er kort op, gaf amper ruimte weg en zocht ook steeds naar de voetballende oplossing. De eerste helft leek dan ook op een brilstand te eindigen, totdat linksback Amir Ayadi de bal te kort terugspeelde op Willem-Jan Thijssen en routinier Marnix Kolder er als de kippen bij was om vanuit een lastige hoek de 0-1 binnen te schieten. Daarna blokte Merijn de Haan een schot van Peter van Ooijen, waarna aansluitend de kleedkamers werden opgezocht.

In de tweede helft paste Go Ahead-trainer Dennis Demmers zes keer een wissel toe en voerde ook Groene Ster trainer Harrie Thoma enkele wijzigingen door mede met het oog op de bekerfinale tegen JVC Cuijk. Doelman Willem-Jan Thijssen toonde in de tweede helft zijn kunnen maar weer eens. Eerst hield hij Marnix Kolder met een katachtige reflex van scoren af om vervolgens een schot van Deniz Türüç onschadelijk te maken. Thijssen was in de 82e minuut echter kansloos toen invaller Sander Duits na een reeks van hoge kopballen het leer op zijn borst liet belanden en vervolgens fraai binnen volleerde: 0-2. In de slotfase weerhield invaller doelman Marc van Wersch de Deventenaren van een hogere score door een schot van de opgekomen Lars Lambooij over de lat te tikken. Het scorebord bleef daarmee op 0-2 staan, wat voor Groene Ster een verdienstelijke uitslag mag worden genoemd.

Al met al een zeer geslaagde voetbalavond op een druk bezocht sportpark Pronsebroek. Heel Groene Ster kan zich nu gaan opmaken voor het grote voetbalfeest op zondag 17 mei 2015, de finaledag van de districtsbeker in Asten en Someren voor zowel Groene Ster 2 als Groene Ster 1.

Groene Ster – Go Ahead Eagles 0-2 (0-1). 44. Marnix Kolder 0-1, 82. Sander Duits 0-2. Scheidsrechter: M.J. Kok (Maastricht).

De Stentor: Go Ahead Eagles gaat tot het gaatje

Voetbal.com: Schamele overwinning Go Ahead op amateurs

HoofdklasseBzondag.nl: Groene Ster verliest (maar) met 0-2 van Go Ahead Eagles

Meer foto’s HoofdklasseBzondag.nl

Sportfotografie Erik Pasman

Foto-album Groene Ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *