Groene Ster verslaat Barendrecht en bereikt tweede kwalificatieronde TOTO KNVB Beker

Groene Ster heeft de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker bereikt. Op een tropisch sportpark Pronsebroek versloegen de groen-witten afgelopen zaterdag de ambitieuze zaterdagderdedivisionist BVV Barendrecht. Na een doelpuntloze ruststand tapte Groene Ster in de tweede helft uit een ander vaatje en door doelpunten van Bryan Simons (kopbal) en Chefrino Eind (fraai lobje) stond na 90 hardwerkende minuten een 2-0 eindstand op het scorebord. Cupfighter Groene Ster maakt haar status weer waar en gaat dinsdagavond 16 augustus de koker in voor de loting van het vervolg in de landelijke beker.

Met temperaturen dik boven de 30 graden werd er ook in Q1 van de TOTO KNVB Beker dit weekend gaandeweg de eerste en tweede helft noodzakelijke drinkpauzes ingelast. Ondanks de zware omstandigheden ontspon zich in het bekerduel tussen beide derdedivisionisten een interessante krachtmeting waarin Barendrecht, dat pretendeert richting Tweede Divisie te willen, in de eerste helft de betere mogelijkheden kreeg. Groene Ster koos voor een compact blok en zag dat het vizier bij de Barendrechters niet scherp stond. Een kopbal van Jesper van den Bosch zeilde over de lat en de van vakantie teruggekeerde Groene Ster-doelman Mark Voss ranselde tot twee keer toe een inzet van diezelfde Van den Bosch uit zijn goal. Een gevaarlijke uitval via Chefrino Eind, een pegel van Shaquille Simmons op de Barendrecht-doelman en een schot naast de paal van Joey Dekkers waren de wapenfeiten aan Groene Ster-zijde. Beide ploegen zochten dan ook de kleedkamers op zonder doelpunten.

In het eerste deel van de tweede helft draaide Groene Ster de rollen om. Met de inbreng van Safouane Ahidar zette hoofdtrainer Maurice Verbunt het tactisch iets anders neer en die zet leverde meteen talloze gevaarlijke momenten op. Een pegel van Dylan Zwartjes werd door Barendrecht-goalie Michael Bekkers tot hoekschop verwerkt en een schot van Safouane Ahidar zeilde rakelings naast de rechterpaal. De openingstreffer kwam er toch. Na een scherpe voorzet van Safouane Ahidar kopte Bryan Simons bij de tweede paal de bal tegen de touwen: 1-0. Gesterkt door de voorsprong verliepen de combinaties soepeler bij de groen-witten en de jacht op een tweede treffer werd ingezet. Nadat eerst nog Chefrino Eind na een snelle uitval met een vlammend schot de lat teisterde was het even later wel raak. Op een voorzet van Shaquille Simmons had Chefrino Eind voldoende geloof om als winnaar uit de bus te komen na een tweestrijd met Barendrecht-aanvoerder Max van Dijk. Tegen de fraaie lob van de Groene Ster-spits had ook goalie Michael Bekkers geen verweer. Barendrecht had inmiddels in de laatste minuten vier wissels toegepast, maar ook dat deerde een hardwerkend en als collectief spelend Groene Ster weinig.

Na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Boyd van Kommer uit Leiden konden de handen de lucht in voor Groene Ster en werd de eerste officiële wedstrijd van het seizoen met een positief resultaat afgesloten. De winst op Barendrecht zorgt niet alleen voor een plekje in de koker voor de loting van de tweede kwalificatieronde, maar levert ook het nodige vertrouwen op richting de start van het nieuwe seizoen in de Derde Divisie Zondag. Zondag 21 augustus vindt de ouverture plaats als ADO’20 uit Heemskerk te gast is in Heerlerheide.

Groene Ster – Barendrecht 2-0 (0-0). 53. Bryan Simons 1-0, 78. Chefrino Eind 2-0. Scheidsrechter: Boyd van Kommer (Leiden).

Bekijk foto’s Groene Ster – Barendrecht (bron: Tom de Cock)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *