Groene Ster kan zegereeks VVSB niet stoppen

Groene Ster kreeg afgelopen zondag bezoek van hoogvlieger VVSB. In het eerste thuisduel van 2023 op sportpark Pronsebroek ging uiteindelijk de ploeg uit Noordwijkerhout er met de volle drie punten vandoor: 2-3. Op de inmiddels 10e zege van de ploeg uit de Bollenstreek viel na afloop weinig af te dingen.

Vol goede moed en met een tactisch strijdplan was Groene Ster voornemens om ook VVSB het vuur aan de schenen te leggen. Met prima statistieken tegen de topploegen uit de Derde Divisie Zondag (winst bij koploper ADO’20 en remises uit bij Hercules en VVSB) in het achterhoofd was Groene Ster niet bij voorbaat kansloos. Met een verstevigde defensie, waar een plek was ingeruimd voor de terug gekeerde Mitchel Keulen, probeerde Groene Ster het sterke VVSB van het lijf te houden. De bal lag echter al snel in het net achter doelman Mark Voss, echter de treffer van VVSB-topschutter Leroy George ging niet door vanwege buitenspel. VVSB bleek al snel een sterk voetballend geheel. Opkomende wingbacks, voetbal in verschillende tempo’s met voortdurende positiewisselingen en dat gelardeerd met individuele kwaliteit. De 0-1 viel na een kwartier nadat de bezoekers een frivole aanval op de mat legde met de aanvallende ingestelde rechtsback Richelo Fecunda als scorend eindstation nadat de mandekking aan Groene Ster-zijde even zoek was. Daarna zag spelverdeler Ian van Otterlo zijn geplaatste inzet naast de rechterpaal verdwijnen. Na het openingsoffensief van de bezoekers was het de beurt aan Groene Ster. Na een goed lopende aanval werd Bas Breukers op de flank aangespeeld. Diens harde inzet plofte via het been van VVSB-libero Max Ossendrijver in het VVSB-doel: 1-1. De gelijkmaker gaf Groene Ster het vertrouwen, ware het niet dat enkele minuten later de treffer aan de andere kant er weer in lag. Uit een combinatie tussen het veel scorende spitsenkoppel Van Nieuwkerk/George kon de 35-jarige VVSB-spits Leroy George, tevens topscorer van de Derde Divisie Zondag, met de 1-2 zijn doelpuntenproductie verder opvijzelen door Groene Ster-doelman Mark Voss in tweede instantie te verslaan. Daarna leek de ex-prof op weg naar de 1-3, echter Groene Ster-doelman Mark Voss kwam dit keer als winnaar uit de bus in het een-op-een-duel.

Na de kantwisseling kwam Groene Ster op een ongunstig moment op een grotere achterstand. Mistasten in de Groene Ster-defensie gaf Ian van Otterlo vrij baan richting Mark Voss. De inzet van de VVSB-middenvelder dwarrelde onder de Groene Ster-doelman door en de 1-3 werd daarmee op het scorebord gezet. Groene Ster ging daarna meer va banque spelen en kwam dreigender voor het VVSB-doel. Met enkele gevaarlijke uitbraken van Bas Breukers gaf Groene Ster de moed niet op. Nadat Chefrino Eind op aangeven van Bas Breukers uit de draai voor de 2-3 zorgde, leek de spanning wat meer terug te komen in het duel. Met nog zo’n twintig minuten op de klok probeerde Groene Ster-trainer Maurice Verbunt met opportunisme en het inbrengen van extra spits Shola Olugbega zijn ploeg naar voren te stuwen. In die fase lag het duel echter herhaaldelijk stil waarbij de Tilburgse arbiter Luc Baars zich op de voorgrond plaatste met enkele gele kaarten, een noodgedwongen shirtjeswissel bij Groene Ster en het laten uitschakelen van het scorebord vanwege het in diens beleving niet synchroom lopen van het aantal minuten. Het slotoffensief van Groene Ster leverde de gelijkmaker niet meer op.

Door de nederlaag tegen VVSB ziet Groene Ster de ongeslagen serie van zes duels beëindigd worden. In het nog prille begin van de tweede competitiehelft lijken VVSB en ADO’20 voor het kampioenschap te gaan spelen, terwijl onderin de ranglijst de spanning volop aanwezig is en er elke wedstrijddag weer verschuivingen zijn gezien de minimale onderlinge verschillen. Voordat de Carnaval zijn intrede doet en er geen competitievoetbal is op zondag 19 februari speelt Groene Ster komende zondag 12 februari een uitduel bij Blauw Geel’38. De aftrap in Veghel is om 14.00 uur.

Groene Ster – VVSB 2-3 (1-2). 14. Richelo Fecunda 0-1, 29. Bas Breukers 1-1, 32. Leroy George 1-2, 48. Ian van Otterlo 1-3, 68. Chefrino Eind 2-3. Scheidsrechter: Luc Baars (Tilburg).

Foto’s Groene Ster – VVSB (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *