Groene Ster start tweede periode met Limburgse derby bij Meerssen

Komend weekend start de tweede periode in de Derde Divisie B. Koploper SteDoCo uit Hoornaar won afgelopen zaterdag in Heerlerheide de eerste periodetitel na een 0-2 zege bij Groene Ster. De groen-witten konden de lijstaanvoerder lange tijd goed bijbenen, maar uiteindelijk werd het net niet gevonden en dat deed SteDoCo uiteindelijk wel. De start van de tweede periode is meteen een interessant affiche als de enige Limburgse derby in de Derde Divisie B op de agenda staat: Meerssen – Groene Ster. Op zaterdagavond 18 november (aftrap: 18.30 uur) gaat de bal rollen op sportpark Marsana.

Groene Ster en Meerssen troffen elkaar voor het laatst in competitieverband in seizoen 2018-2019. In die voetbaljaargang schreef Groene Ster geschiedenis door het kampioenschap in de hoofdklasse B te grijpen, de promotie naar de Derde Divisie te bewerkstelligen en naderhand ook nog eens de districtsbeker voor zich op te eisen. Het winnen van de ‘dubbel’ werd vier seizoenen later ook een huzarenstukje voor SV Meerssen. Seizoen 2022-2023 staat voor de geel-zwarten dan ook dikgedrukt in de clubanalen. Zaterdagavond is de ontmoeting tussen beide hoogste spelende Limburgse amateurclubs weer in ere hersteld en dan op divisieniveau. Een derby om naar uit te kijken derhalve.

Na een moeizame start met drie punten uit zeven duels is Meerssen aan een ongeslagen serie bezig van vijf duels. In die reeks staat oud-prof Kevin Hofland aan het roer in Meerssen nadat succescoach Danny Volkers de club vanwege zijn werk voor Roda JC verliet. Onder Hofland werden er 9 punten (tweemaal winst en drie remises) binnengehaald. Meerssen vertoeft na de eerste periode op een 14e plek, twee plekken boven Groene Ster. De groen-witten kregen afgelopen zaterdag de complimenten van het SteDoCo-bestuur voor het vertoonde spel, maar uiteindelijk hield Groene Ster er geen punten aan over. Het scoren zit in deze fase tegen na een doelpuntloze reeks van vier duels, waarin alleen tegen het sterk combinerende Sportlust’46 een gelijkspel (0-0) werd behaald. Groene Ster zal dus de Limburgse derby moeten aangrijpen om op te zoek te gaan naar puntenoogst om zo een goede start te maken in de tweede periode, welke nog vijf speelrondes kent voor de winterstop.

Het belooft een interessante avond te worden in Meerssen tussen de twee hoogst spelende Limburgse amateurploegen. Een wedstrijd die u eigenlijk niet mag missen! Scheidsrechter Gerbert Stegeman zal vanuit Rijssen de trip naar Limburg maken voor de aftrap om 18.30 uur. Wij hopen de trouwe Groene Ster-aanhanger ook in Meerssen te mogen begroeten om de ploeg te steunen op weg naar een mooi resultaat. Zorg dat je erbij bent!

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Marsana
Proost de Beaufortstraat 21
6231 EB Meerssen

Zaterdag 18 november 2023

Meerssen – Groene Ster

Locatie: Sportpark Marsana

Scheidsrechter: Gerbert Stegeman uit Rijssen

aanvang: 18.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 13 Barendrecht Unitas 14.30 uur (zat)
18-11-2023/19-11-2023 Sportust’46 Kloetinge 15.00 uur (zat)
Periode 2 SteDoCo TEC 15.30 uur (zat)
  Gemert Hoek 18.00 uur (zat)
  Meerssen Groene Ster 18.30 uur (zat)
  OJC Rosmalen OSS’20 19.00 uur (zat)
  Quick TOGB 14.00 uur
  Blauw Geel’38 Baronie 14.00 uur
  UNA AWC 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *