Groene Ster teleurgesteld met gelijkspel tegen Barendrecht

Groene Ster hield afgelopen zaterdagavond een punt over aan de ontmoeting met Barendrecht (2-2). Na een furieuze start met een 2-0 voorsprong binnen het kwartier en een sterke eerste helft van de sterdragers leek de ploeg van Jordy Reneerkens en Marco van Hoogdalem op weg naar de broodnodige driepunter. In de tweede helft wisten de bezoekers snel de aansluiting te forceren en zo’n drie minuten voor het eindsignaal moest Groene Ster dan toch de gelijkmaker incasseren. Met het vierde gelijkspel in de competitie heerste na afloop teleurstelling dat de voorsprong niet over de streep kon worden getild.

Voor de derde achtereenvolgende keer was een frisse zaterdagavond op sportpark Pronsebroek het decor voor een thuisduel voor Groene Ster in de Derde Divisie B. Op basis van de prestaties tegen de sterke zaterdagploegen Sportlust’46 (0-0) en SteDoCo (0-2) hield Groene Ster ook tegen het ambitieuze Barendrecht vertrouwen in eigen kunnen. De groen-witten kenden een ontketende start tegen Barendrecht. Binnen het kwartier werd afgerekend met de voorbije doelpuntendroogte. Waar eerst Bjorn Stassen met een schot nog over het doel mikte, was het in de elfde minuut raak. Na een goede aanval met Danny Stassar als aangever krulde Safouane Ahidar op fraaie wijze de bal richting linkerbovenhoek achter de kansloze Barendrecht-goalie Bradly van der Meer: 1-0. Vier minuten later verdubbelde Groene Ster de score nadat verdediger Dennis Petit oog had voor op snelheid zijnde Levi Golsteijn. Uit diens voorzet kon Bjorn Stassen van dichtbij de 2-0 op het scorebord zetten. Groene Ster zat er bovenop en liet Barendrecht niet in het gewenste combinatiespel komen. Voor het rustsignaal van arbiter Prick toonde Groene Ster zich nog een keer gevaarlijk nadat Levi Golsteijn sterk doorzette en bij zijn doelpoging de Barendrecht-doelman op zijn weg vond. Aan de andere kant onderscheidde Groene Ster-doelman Mark Voss zich eveneens door een kopbal van Brent Vugts van dichtbij tot hoekschop te verwerken.

De 2-0 ruststand veranderde na de pauze al snel in een 2-1 tussenstand. Nadat een kopbal van Dennis Petit over het Barendrecht-doel eindigde, scoorden de bezoekers even later via invaller Tren Drexhage. De aanvaller kon alleen op het doel van Mark Voss af, nadat de buitenspelval niet afdoende werkte. De snelle goals in de eerste helft leken ook na rust gestalte te krijgen, echter de 3-1 voor Groene Ster werd vanwege buitenspel afgekeurd. Na een vrije trap van Danny Stassar kopte verdediger Joris de Kleijn de bal tegen het net, maar het fluitje van arbiter Prick voorkwam dat de marge weer in ere werd hersteld. Gaandeweg werd al snel duidelijk dat Barendrecht, met drie wissels in de rust en verder nog eens twee verse krachten in de tweede helft, op zoek ging naar meer. Doelman Mark Voss moest een aantal malen zijn kunnen tonen door schoten van Tren Drexhage en Joey Jongman te keren. In tegenstelling tot de eerste helft kreeg Groene Ster de offensieve druk er moeilijker op en had Barendrecht meer spelaandelen. Na de 2-0 bekerwinst op Barendrecht van vorig seizoen leek Groene Ster nu wederom op weg naar de volle buit tegen de Zuid-Hollanders. Echter drie minuten voor het einde viel de bal toch nog een keer goed en kon Barendrecht-aanvoerder Tim Eekman binnen schieten: 2-2.

Ondanks dat vooraf een gelijkspel voor Groene Ster tegen een ploeg die pretendeert voor de titel te willen gaan niet verkeerd is, waren er na afloop louter ontevreden gezichten bij de groen-witten. De ploeg was dichtbij de gewenste driepunter na een nagenoeg foutloze eerste helft waarin een 2-0 voorsprong werd opgebouwd. Groene Ster sluit de zaterdagavond cyclus op eigen veld van de eerste seizoenshelft af met drie prima optredens tegen Sportlust’46, SteDoCo en Barendrecht. Duels die houvast moeten geven voor de laatste competitieduels in de maand december. Met achtereenvolgens Blauw Geel’38, OJC Rosmalen en Gemert wachten drie Brabantse opponenten om weer maximaal voor de punten te strijden.

Groene Ster – Barendrecht 2-2 (2-0). 11. Safouane Ahidar 1-0, 15. Bjorn Stassen 2-0, 49. Tren Drexhage 2-1, 87. Tim Eekman 2-2. Scheidsrechter: Dominique Prick (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Barendrecht (bron: Tom de Cock)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *