Geen punten voor Groene Ster bij koploper SteDoCo

Groene Ster heeft de goede serie van drie achtereenvolgende zeges geen vervolg kunnen geven in de Derde Divisie B. Op bezoek bij koploper SteDoCo werd een 5-0 nederlaag geleden. Op een qua weerstemperaturen aangename zaterdagmiddag keek Groene Ster in het verre Hoornaar na de eerste helft tegen een 2-0 achterstand aan, waarna binnen no-time na rust drie tegentreffers moesten worden geïncasseerd en een 5-0 nederlaag het gevolg was. Onderin de ranglijst verandert er niets, daar de zes onderste ploegen allemaal puntloos bleven op speeldag 29 van de competitie.

In eerdere ontmoetingen tegen topploegen uit deze competitie haalde Groene Ster een verdienstelijk niveau met een aantal prima resultaten. In de uitwedstrijd bij SteDoCo, samen met Barendrecht in een felle titelstrijd verwikkeld, viel er dit keer geen eer te behalen. In de eerste 25 minuten was er nog weinig aan de hand op sportpark Kort Scheiwijk. De eerste mogelijkheid was zelfs voor Groene Ster nadat een toegekende vrije trap op de rand van het strafschopgebied door Joris de Kleijn werd ingebracht en doelman Maarten de Fockert tot tweemaal toe in actie moest komen na een rebound van Bas Breukers. Aan de overzijde voorkwam Mark Voss een tegentreffer na een goede redding op de inzet van de gevaarlijke flankaanvaller Sjaak Kuyper. Na die fase opende SteDoCo de score. Een onnodige overtreding op randje strafschopgebied leverde een vrije trap op voor de gastheren welke door Arwin van Soest in de uiterste hoek werd geschoten: 1-0. Vijf minuten later viel de 2-0 nadat Akram Salhi te vrij kon aanleggen voor een schotpoging en via de onderkant van de lat het doel trof (2-0). Voor rust bracht doelman Mark Voss nog redding op een inzet van Joran Schröder, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 2-0 achterstand voor de groen-witten.

Alle goede bedoelingen ten spijt bleek het eerste kwartier na rust voor Groene Ster funest met drie tegentreffers binnen nog geen tien minuten. Doelpunten die de kwaliteiten van de koploper zullen herbergen, maar waar Groene Ster ook mede debet aan was door verkeerde keuzes en het niet kordaat genoeg in de mandekking staan. Eerst kon Joran Schröder te vrij inkoppen (3-0) uit een hoekschop, waarna even later Arwin van Soest een fout in de Groene Ster-defensie genadeloos afstrafte (4-0). Nog voor het uur zette Danny van Haaren de 5-0 op het scorebord met een raak schot in de verre hoek, wederom gebruik makend van de ruimtes welke Groene Ster te vaak weggaf. De titelpretendent vijzelde zo het doelsaldo op welke in de race voor het kampioenschap zo maar eens van doorslaggevende betekenis kan zijn. Bekomen van deze opdoffer liet Groene Ster in het restant niets meer toe en vielen er nog enkele mogelijkheden te noteren op een (ere)treffer. Levi Golsteijn en invaller Stan Shotton waren voor de statistieken dichtbij een Limburgse treffer, maar verandering in de score kwam er niet meer.

Zo bleek er dus geen kruid gewassen tegen SteDoCo, dat na deze speelronde op doelsaldo de koppositie overneemt van Barendrecht. Groene Ster vertrok daarmee puntloos naar huis en zal deze pot snel moeten vergeten en zich moeten oprichten als komende zaterdag 20 april 2024 weer de lampen branden en SV Meerssen te gast is op sportpark Pronsebroek. De enige Limburgse derby van de Derde Divisie B begint in Heerlerheide om 19.30 uur.

SteDoCo – Groene Ster 5-0 (2-0). 25. Arwin van Soest 1-0, 30. Akram Salhi 2-0, 49. Joran Schröder 3-0, 53. Arwin van Soest 4-0, 55. Danny van Haaren 5-0. Scheidsrechter: Niels Boel (Vlissingen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *