Groene Ster E1 pakt de dubbel…

Op zaterdag 26 april speelde Groene Ster E1 de regiofinale van de beker tegen FC Geleen Zuid E1. Een zorgvuldig opgebouwde voorsprong van 2-0 werd ietwat makkelijk weer weggegeven, maar de rust werd toch met een 3-2 voorsprong bereikt. Na rust verhoogde Groene Ster E1 het tempo en gingen alle remmen los. FC Geleen Zuid E1 kon het allemaal niet meer bijhouden en Groene Ster E1 behaalde met overtuigend spel een dik verdiende 9-2 overwinning. Naast het kampioenschap in de zaal, winst in de regiofinale van de zaal, winst van het KIKA-toernooi en de winst van het wintertoernooi van FC Hoensbroek behaalde Groene Ster E1 daarmee al de 5e hoofdprijs van het seizoen.

Afgelopen donderdag 15 mei mocht Groene Ster E1 na weken van uitstel eindelijk de competitie hervatten waarin het nog 1 punt uit de laatste 3 wedstrijden nodig had om kampioen te worden. Enkele spelers stonden stijf van de zenuwen waardoor een moeizame wedstrijd werd gespeeld tegen De Leeuw E1. Desondanks werd veelal op de helft van de tegenstander gespeeld, maar de eerste tegenaanval leverde wel meteen de 0-1 op. Voor rust trok Groene Ster E1 de stand echter weer gelijk waarna in de 2e helft een 3-1 voorsprong werd opgebouwd. In de laatste minuten werd de 3-2 nog weggegeven, maar daarna was het tijd en is Groene Ster E1 met nog 2 wedstrijden te gaan niet meer in te halen voor de concurrentie en dus kampioen. De 6e hoofdprijs van het seizoen en de dubbel was daarmee binnen. Groene Ster E1 kan zich nu opmaken voor een oefenwedstrijd tegen Fortuna Sittard op donderdag 22 mei en de strijd om de districtsbeker op zondag 25 mei op de velden van EVV/RIOS’31 te Echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *