Groene Ster doorbreekt slechte reeks tegen TEC

Groene Ster heeft de eerste overwinning van 2015 te pakken. Na zes nederlagen op rij werd het thuisduel tegen het hoog genoteerde TEC in een 2-1 winst omgezet. Gezien de omstandigheden (twee schorsingen en een aantal blessures) een zeer knap resultaat voor de formatie van Harrie Thoma, dat gedurende 90 minuten knokte voor elke meter. Na een sterk begin van TEC dat ook de score opende via Jip Bartels wist Groene Ster nog voor rust de achterstand om te buigen na een rake pegel uit een vrije trap van Kevin Werker en een attent doelpunt van Remo Gielkens. In het tweede bedrijf, TEC speelde op dat moment al met een man minder, kwam de overwinning niet meer in gevaar en konden de handen dan eindelijk de lucht in op sportpark Pronsebroek.

Groene Ster trainer Harrie Thoma moest in elke linie het nodige puzzelwerk verrichten voor aanvang van het duel. Met schorsingen voor Roy Janssen en Merijn de Haan en blessures bij Roy Bejas, David Thijssen en Eloy Cox (wel op de bank) werd er links en rechts wat geschoven. Op het middenveld werd de ervaren Dave Zafarin geposteerd, achterin werd linkspoot Amir Ayadi ingezet als rechtsback en voorin moest Boyd Joosten voor aanvallende dreiging zorgen. Mede gezien de omstandigheden begon Groene Ster als underdog aan het duel. TEC staat erom bekend een sterk combinerende ploeg te hebben en veegde midweeks in het bekertoernooi zaterdaghoofdklasser Achilles Veen nog met dikke cijfers (6-0) van het veld. Deze wijsheden kregen ook gestalte in het eerste kwartier van het duel. Met snel positiespel, diep staande en aanvallende backs en ragfijne Tielse combinaties moest Groene Ster alle zeilen bijzetten. De treffer van de bezoekers in de zevende minuut via Jip Bartels was daarvan ook het logische gevolg. Nadat de storm enigszins luwde en Groene Ster het middenveld wat meer bemande zorgde een diepe bal voor de eerste opwinding. Remo Gielkens werd in kansrijke positie van de sokken gelopen door Walter Kiomegni, arbiter Meijers besloot slechts met een gele kaart en het toekennen van een vrije trap. Kevin Werker pegelde deze vervolgens met een snoeihard schot hoog in de touwen: 1-1. Daarna volgde de kansen zich snel op met een puike redding van Willem-Jan Thijssen op een kopbal van TEC-verdediger Sven van Ingen en een rebound van Matthijs van Gessel op de paal. Aan de andere kant stelde Dave Zafarin met een verdekt schot goalie Van der Sman op de proef. Uit de daaropvolgende hoekschop verwerkte de Tielse doelman een kopbal van Kevin Werker maar half waarna Remo Gielkens van dichtbij attent kon binnenschieten: 2-1. Even later werd TEC gedecimeerd tot tien man nadat Kurtley de Windt een kopstoot richting Amir Ayadi uitdeelde en scheidsrechter Meijers op aanraden van zijn assistent de flankaanvaller een rode kaart voorhield. Nog voor de thee kreeg Groene Ster een aantal goede mogelijkheden met een schot rakelings naast via Dwayne van Westering en een schuiver naast de rechterpaal van Dave Zafarin.

Ondanks de man meer situatie hield Groene Ster in het tweede bedrijf de organisatie goed in de gaten. TEC-trainer Hanky Leatemia voerde in de rust twee wissels door waarmee de Tielenaren naarstig op zoek gingen naar de gelijkmaker. Groene Ster zorgde via de uitval nog voor het meeste gevaar. Enige wapenfeit aan Tielse kant viel te noteren via de balvaardige Van Gessel die te hoog mikte met een schot over de lat. Een strijdlustig Groene Ster kreeg in de tegenstoot de mogelijkheden op meer, maar een bevrijdende treffer bleef uit, waardoor het tot het laatste fluitsignaal spannend bleef. Nadat gastengoalie Van der Sman van geluk mocht spreken (hij torpedeerde invaller Levi ten Brink) met slechts een gele kaart, zette TEC een alles of niets offensief in met de lange verdediger Van Ingen in de frontlinie. Ook deze dadendrang wist Groene Ster te overleven, waarna het eindsignaal van arbiter Meijers als muziek in de oren klonk. De eerste driepunter van 2015 en dat op een moment dat toch weinig mensen vooraf een goed resultaat hadden ingeschat.

Een gigantische opsteker voor Groene Ster dat de negatieve reeks heeft weten te doorbreken en nu zal moeten doorpakken in de komende reeks competitieduels. Allereerst het belangrijke uitduel bij De Valk in Valkenswaard, dat door de nederlaag bij AWC nu puntgelijk onderaan vertoeft in de hoofdklasse B.

Groene Ster – TEC 2-1 (2-1). 7. Jip Bartels 0-1, 21. Kevin Werker 1-1, 29. Remo Gielkens 2-1. Scheidsrechter: R.H.F.A. Meijers (Beek). Rood: Kurtley de Windt (TEC). Geel: Walter Kiomegni, Matthijs van Gessel en Sebastiaan van der Sman (allen TEC).

KOPPENSNELLEN GROENE STER – TEC

De Limburger: Groene Ster terug in het zadel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *