KNVB maakt competitie-indeling hoofdklasse B bekend

De KNVB heeft de competitie-indeling van de hoofdklasse B bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen 2015-2016. Net zoals in vorige competitiejaargang zijn er vijf nieuwe clubs in de hoofdklasse B. Promovendi EHC/Heuts, Halsteren, DESO en Gestel komen uit de eerste klasse. VC Vlissingen is overgeheveld vanuit de hoofdklasse A. Onderstaand de volledige indeling hoofdklasse B seizoen 2015-2016.

Baronie (Breda) Gestel (Eindhoven)
Blauw Geel’38 (Veghel) Groene Ster (Heerlerheide)
DESO (Oss) Halsteren (Halsteren)
Dongen (Dongen) OSS’20 (Oss)
DOSKO (Bergen op Zoom) TOP (Oss)
EHC/Heuts (Hoensbroek) UDI’19/Beter Bed (Uden)
Gemert (Gemert) VC Vlissingen (Vlissingen)

Onderstaand zullen we de vijf nieuwe tegenstanders in het kort belichten.

EHC/HEUTS

logo-ehc Na een jaar afwezigheid keert EHC/Heuts in het nieuwe seizoen weer terug in de hoofdklasse B. De Hoensbroekenaren werden afgelopen seizoen overtuigend kampioen in de eerste klasse D. Daarmee zijn de Limburgse ploegen in de hoofdklasse B verdubbeld en liggen er voor de voetballiefhebbers weer twee mooie Heerlense derby’s in het verschiet.

HALSTEREN

halsteren Door twee kampioenschappen op rij wist Halsteren de promotie naar de hoofdklasse te realiseren. De geel-zwarten werden in seizoen 2013-2014 kampioen in de tweede klasse E en konden ook afgelopen voetbaljaargang de titel bemachtigen in de eerste klasse C. Halsteren maakt daarmee haar comeback in de hoofdklasse, daar waar de club vanaf seizoen 1984-1985 t/m seizoen 1999-2000 al 16 jaar achtereenvolgend deel van uit maakte.

DESO

Deso Door de promotie van DESO (Door Eendracht Sterk Oss) acteren er in het nieuwe seizoen drie Osse ploegen in de hoofdklasse B. Na een geleidelijke opmars in het amateurvoetbal maken de Ossenaren komend seizoen hun debuut op hoofdklasse-niveau. DESO wist de promotie af te dwingen door in de nacompetitie af te rekenen met Wittenhorst en Beerse Boys.

GESTEL

logo-vv-gestel Net als DESO debuteert ook VV Gestel komend seizoen in de hoofdklasse B. Sinds de oprichting (na een fusie tussen Veloc en Gestelse Boys) in 2005 wist het ambitieuze Gestel vanuit de vierde klasse door te stoten naar de hoofdklasse in seizoen 2015-2016. De Eindhovenaren versloegen in de nacompetitie eerst SV Venray en toonden zich uiteindelijk duidelijk de meerdere in het beslissende tweeluik met Deurne.

VC VLISSINGEN

vlissingen Na een derde plaats in de eindrangschikking van de hoofdklasse A in seizoen 2014-2015 maakt VC Vlissingen komend seizoen de switch naar de hoofdklasse B. Door het behaalde periodekampioenschap streden de Vlissenaren lang mee in de play-offs voor promotie naar de topklasse. Het finaleduel tegen de Haagse topklasser HBS ging uiteindelijk met 3-1 verloren. Met het in de Eredivisie van het zaalvoetbal uitkomende Groene Ster Vlissingen is de naam Groene Ster geen onbekende in het Zeeuwse land. Met een enkele reisafstand tussen Heerlerheide en Vlissingen van 205 km wacht in de uitwedstrijd een verre trip voor de groen-witten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *