Knappe teamprestatie Groene Ster in Oss

De eerste van twee uitwedstrijden (OSS’20 en TOP) in september naar de gemeente Oss in het Brabantse land heeft Groene Ster een terecht gelijkspel (0-0) opgeleverd tegen het sterke OSS’20. De ambitieuze Brabantse opponent, die afgelopen seizoen nog promotiewedstrijden speelde voor een plek in de topklasse, wist geen bres te slaan in de hechte Groene Ster-defensie. In de eerste helft vielen er nauwelijks kansen te noteren voor beide ploegen. Na vier minuten was er een kans voor Groene Ster. De in de frontlinie verschenen Kevin Werker dook bij een vrije trap van Randy Grens op het juiste moment in de vrije ruimte maar bereikte net niet de bal. OSS’20 aanvalsleider Tony de Groot zag na twintig minuten zijn kopbal knap overgetikt worden door Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen.

Ook in de tweede helft bleef Groene Ster knap overeind en zocht zelfs steeds vaker de aanval op, waardoor OSS’20 verdedigend geen moment mocht verslappen. De normaliter sterke vleugelaanvallers van OSS’20 werden bekwaam uit de wedstrijd gehouden door de Groene Ster vleugelverdedigers Dylan Zwartjes en Sebastiaan de Jongh. Ook een drietal aanvallende wissels aan OSS-zijde zorgden niet dat Groene Ster in de problemen kwam. Het gevaar van Groene Ster kwam in deze fase bij schoten uit de tweede lijn. Zo vielen er een strakke vrije trap van Kevin Werker en een afstandsschot van Dylan Zwartjes te noteren, waarbij OSS’20-doelman Rick van der Leest zijn kwaliteiten moest tonen.

In de slotfase vergat Groene Ster zich te belonen door een via Maikel van Kesteren opgezette aanval niet doeltreffend af te ronden. Remo Gielkens zag zijn keiharde inzet, op aangeven van Kenny Tokaya, voor het doel langs gaan. Ook was er nog een kans voor de thuisclub, een verdwaalde kopbal van de lange verdediger Yori Koel verdween via de bovenkant van de lat over het doel van Willem-Jan Thijssen. De wedstrijd eindigde daarmee zoals deze begon: 0-0.

Groene Ster leverde na de winst in de openingswedstrijd tegen Baronie (2-1) opnieuw een knappe teamprestatie, die vertrouwen moet geven voor de thuiswedstrijd tegen UDI’19 van aanstaande zondag. De tegenstander uit Uden behaalde uit de eerste twee wedstrijden de volle winst. Een mooi affiche voor komende zondag, aftrap om 14.30 uur in sportpark Pronsebroek.

OSS’20 – Groene Ster 0-0 (0-0). Scheidsrechter: M.J. Kok (Maastricht). Geel: Kenny Tokaya (Groene Ster).

Kliknieuws: OSS’20 en Groene Ster scoren niet

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *