Fors verlies Groene Ster in Breda

Groene Ster verloor afgelopen zondag het cruciale duel tegen het lager geklasseerde Baronie met grote cijfers (5-2). Dit na een hoopvol begin. In de elfde minuut bediende Kevin Vijgen vanaf de linkervleugel Roel Schirra op maat, die van dichtbij de openingstreffer liet aantekenen. Tien minuten later was het de 35-jarige oud-prof Matthew Amoah die Baronie de weg wees na een ruime winst. De Ghanese spits mocht bij de 1-1 geheel vrij op doelman Willem-Jan Thijssen afgaan om vervolgens beheerst 1-1 te scoren. Nog voor de pauze wist de routinier, die voor het eerst bij de thuisclub in de basis stond, nog twee keer met het hoofd doeltreffend af te ronden waardoor de ruststand op 3-1 werd gezet.

De tweede helft was amper tien minuten oud toen alle goede bedoelingen van Groene Ster de ijskast in konden. Uit het niets verscheen wederom Amoah vrij voor het doel en scoorde 4-1. Hierna kreeg Groene Ster, dat bleef knokken voor een beter resultaat, een zestal goede kansen. Uit deze mogelijkheden wist alleen invaller Maikel de Groot te scoren voor Groene Ster. Daarvoor schoot Kevin Vijgen op de lat en pegelde Kevin Werker de rebound over, net als even later Maikel de Groot. Ook wisten achtereenvolgens Roy Janssen, Remo Gielkens en Kenny Tokaya in kansrijke positie niet te scoren. In de slotminuut bepaalde Baronie via Jay Jay Meierdres de eindstand op 5-2.

Een pijnlijke nederlaag voor de groen-witten. Met een achterstand van vijf punten op de veilige 10e plek wordt het ontsnappen aan de nacompetitie voor degradatie een loodzware klus. Baronie grijpt de laatste kans om directe degradatie te ontlopen en nadert Groene Ster tot op vier punten. Om zonder hulp van andere ploegen de kans op rechtstreekse degradatie te voorkomen, zal Groene Ster komende zondag het thuisduel tegen Vlissingen (dat met één punt meer één plek boven Groene Ster staat) in winst moeten omzetten.

Baronie – Groene Ster 5-2 (3-1). 12. Roel Schirra 0-1, 19. Matthew Amoah 1-1, 29. Matthew Amoah 2-1, 40. Matthew Amoah 3-1, 55. Matthew Amoah 4-1, 90. Maikel de Groot 4-2, 90. Jay Jay Meierdres 5-2. Scheidsrechter: A.M. Steeg (Beuningen). Geel: Yvan Nkundumugisha (Baronie).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *