KNVB maakt competitie-indeling hoofdklasse B bekend

De KNVB heeft de competitie-indeling van de hoofdklasse B bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen 2016-2017. Door de aanpassing van de voetbalpiramide in het amateurvoetbal zal de hoofdklasse B komend seizoen uit 16 teams bestaan en zullen de reisafstanden groter worden. Ten opzichte van het voorbije seizoen treft Groene Ster in de hoofdklasse B zes nieuwe tegenstanders. IFC uit Hendrik-Ido-Ambacht (kampioen eerste klasse B), Nuenen (kampioen eerste klasse C) en Chevremont (kampioen eerste klasse D) promoveren naar de hoofdklasse B. Verder maken de Zuid-Hollandse ploegen DHC (Delft), Quick (Den Haag) en RKAVV (Leidschendam) de overstap vanuit de hoofdklasse A. Onderstaand de volledige indeling hoofdklasse B seizoen 2016-2017.

Blauw Geel’38 (Veghel) Groene Ster (Heerlerheide)
Chevremont (Kerkrade) Halsteren (Halsteren)
DESO (Oss) IFC (Hendrik Ido Ambacht)
DHC (Delft) Nuenen (Nuenen)
DOSKO (Bergen op Zoom) OSS’20 (Oss)
EHC/Heuts (Hoensbroek) Quick (Den Haag)
Gemert (Gemert) RKAVV (Leidschendam)
Gestel (Eindhoven) Vlissingen (Vlissingen)

Onderstaand zullen we de zes nieuwe tegenstanders in het kort belichten.

CHEVREMONT

Chevremont Door twee kampioenschappen op rij wist Chevremont de promotie naar de hoofdklasse te realiseren. De oudste club van Kerkrade werd in seizoen 2014-2015 kampioen in de tweede klasse G en wist ook in het afgelopen seizoen de titel te bemachtigen in de eerste klasse D. Daarmee heeft Kerkrade een hoofdklasser in de gelederen en zal in het nieuwe seizoen weer drie Limburgse ploegen vertegenwoordigd zijn in de hoofdklasse B. Chevremont verbleef in 1992-1993 een seizoen in de toenmalige hoofdklasse C.

DHC

DHC-Delft DHC (Delfia Hollandia Combinatie) uit Delft komt vanuit het district West 2 over naar de hoofdklasse B. De ploeg uit Delft speelde van 1955 tot juni 1968 betaald voetbal onder de namen DHC (11 seizoenen) en DHC’66 en Xerxes/DHC’66 (2 seizoenen). De Delftenaren speelde de laatste zes seizoenen in de hoofdklasse A en eindigden vorig seizoen als periodewinnaar op een derde plek in de eindstand. Het beslissende tweeluik tegen Be Quick 1887 voor een plek in de derde divisie ging uiteindelijk nipt verloren.

IFC

IFC IFC (Ido’s Football Club) uit Hendrik-Ido-Ambacht wist de promotie naar de hoofdklasse te realiseren door vorig seizoen in de Eerste Klasse B het kampioenschap te behalen. Op de slotdag van de competitie werd door IFC de laatste driepunter begroet en de titel binnen gesleept. De ploeg uit Zuid-Holland kende eerder in seizoen 2010-2011 al een eenjarig verblijf in de hoofdklasse A.

NUENEN

Nuenen Nuenen eiste in het voorbije seizoen de titel op in de eerste klasse C en maakt haar come-back op hoofdklasse-niveau. De ploeg uit Noord-Brabant speelde eerder al vier seizoenen (2003-2004, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014) in de hoofdklasse B. Doordat Groene Ster in deze seizoenen eveneens in de hoofdklasse acteerde, is Nuenen geen onbekende tegenstander voor de sterdragers.

QUICK

Quick Na een vijfde plaats in de eindrangschikking van de hoofdklasse A in seizoen 2015-2016 maakt Quick uit Den Haag komend seizoen de switch naar de hoofdklasse B. Quick is een omnisportvereniging, waar voetbal en cricket gespeeld wordt en is een van de grootste amateursportverenigingen uit Den Haag. Quick, dat dit jaar het 120-jarig bestaansfeest viert, begint in de nieuwe voetbaljaargang aan zijn zesde hoofdklasse-seizoen.

RKAVV

RKAVV Naast DHC en Quick is RKAVV (Rooms-Katholieke Aloysius Voetbalvereniging) de derde club uit Zuid-Holland die onderdeel gaat uitmaken van de hoofdklasse B. De vereniging uit Leidschendam eindigde afgelopen seizoen op een verdienstelijke achtste plaats in de hoofdklasse A nadat in seizoen 2014-2015 vanuit de eerste klasse de promotie naar de hoofdklasse werd gevierd. Daarvoor speelde RKAVV ook al drie seizoenen in de hoofdklasse A. RKAVV speelt haar thuiswedstrijden op het grote sportpark Kastelenring, dat samen wordt gedeeld met zaterdagvereniging SEV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *