Competitiestart forse domper voor Groene Ster

Ondanks dat de slopende 120 minuten KNVB bekerstrijd tegen derdedivisionist FC Rijnvogels uit Katwijk teleurstellend eindigde -in de laatste drie minuten van de verlenging ging Groene Ster alsnog met 0-2 onderuit- zorgde de degelijke gedisciplineerde speelwijze ook voor voldoende vertrouwen richting competitiestart. De seizoensouverture tegen het gepromoveerde Nuenen werd dan ook vol vertrouwen tegemoet gezien. Echter de praktijk was anders. Groene Ster werd afgelopen zondag in 90 minuten compleet afgetroefd door de Brabantse bezoekers. De groen-witten kenden een complete off-day en als team werd geen moment het niveau gehaald wat in de oefenperiode bij vlagen wel te zien was. Naast individuele fouten werd er ook nauwelijks gevoetbald als team. Binnen een kwartier kwam nieuwkomer Nuenen op een 0-2 voorsprong via Jorn Sweres en Abdul Bangura.

Alle goede bedoelingen van Groene Ster ten spijt werd het vlak na de pauze ongelukkig 0-3. Hieruit pompte Nuenen zoveel zelfvertrouwen dat het moeiteloos uitliep naar een 0-6 eindstand. Kansen voor Groene Ster waren er nauwelijks. De teleurstelling was dan ook enorm na afloop bij spelers en technische staf. Aan de staf de moeilijke taak om deze week de ploeg weer op de rails te krijgen. Op basis van het aanwezige vertrouwen en kwaliteiten moet dit lukken. Komende zondag 28 augustus wacht voor Groene Ster in het uitduel tegen Blauw Geel’38 in Veghel de eerste mogelijkheid om de miskleun in de seizoensopener recht te zetten. Voor de statistici: Het was niet de eerste keer dat Groene Ster met 6-0 onderuit ging in de hoofdklasse. Op 16 maart 2014 verloor Groene Ster in de 20e competitiewedstrijd van seizoen 2013-2014 met dezelfde cijfers de uitwedstrijd bij Deurne.

Groene Ster – Nuenen 0-6 (0-2). 12. Jorn Sweres 0-1, 14. Abdul Bangura 0-2, 56. Koen Bots 0-3, 57. Yevghenny Marceli 0-4, 70. Abdul Bangura 0-5, 76. Yevghenny Marceli 0-6. Scheidsrechter: A.J.F. Midden (Heteren). Geel: Dwayne van Westering, Sebastiaan de Jongh (beiden Groene Ster), Danilo Verus, Angelo Stoové (beiden Nuenen).

De Limburger: Groene Ster met buikpijn van veld

Eindhovens Dagblad: Nuenen flitst uit startblokken

Een reactie

op “Competitiestart forse domper voor Groene Ster
Een reactie op “Competitiestart forse domper voor Groene Ster
  1. Goed dat dit gebeurt in het begin van de competitie, zodat de technische staf kan ingrijpen en zelf ook haar verantwoordelijkheid neemt in deze. Er stond zondag een elftal op de grasmat zonder passie, ervoor gaan en dat zelfde beeld straalde ook de trainersstaf/elftalleider uit. Men stond er bij en keer erna, zonder ook maar een keertje eens vanaf de kant te laten zien, jongens waar zijn we mee bezig.
    Het elftal mist duidelijk een spelbepalende middenvelder en een goaltjesdief en daarnaast is de selectie veel te smal voor een hoofdklasser met ambitie. Trouwe supporters gaan ook weg blijven, als dit zo door gaat. Wie grijpt in bij Groene Ster, want dit is iets structureel van de laatste drie seizoenen en doet pijn bij de trouwe supporters van het eerste uur.
    Hopelijk was dit een eenmalige wanvertoning, maar de passie van de trainersstaf bij de wedstrijden ontbreekt al een heeeel lange tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *