Groene Ster blijft puntloos ondanks eerste treffer

Groene Ster heeft ook in de vijfde competitiewedstrijd geen punten kunnen pakken. Op eigen veld werd met 1-4 verloren van DESO/van der Horst uit het Brabantse Oss. Door het uitblijven van de gewenste ommekeer blijven de zorgen groot voor de groen-witten. Wel was het uitblinker Dave Velraeds die op slag van rust 1-1 scoorde en daarmee de eerste treffer liet aantekenen voor Groene Ster.

Groene Ster – DESO werd vooraf bestempeld als een belangrijke duel aangezien beide teams nog op de eerste driepunter stonden te wachten. Met een bijna fitte selectie -alleen de aanvallers Dwayne van Westering en Roel Schirra ontbraken nog- begon Groene Ster sterk aan de wedstrijd. Ook aanvallend werd er behoorlijk druk gezet op het doel van DESO. Kansen bleven dan ook niet uit. Al na negen minuten verscheen Ricardo Geurts vrij voor DESO-doelman Bart van de Beek, die redding wist te brengen. De beste kansen bleven voor Groene Ster, al dient ook te vermelden dat DESO tot tweemaal toe gevaarlijk was met afstandsschoten uit de tweede lijn. Terwijl iedereen zich al opmaakte voor een doelpuntloze brilstand met rust, scoorden beide ploegen. Eerst zorgde een knappe combinatie tussen de DESO-aanvallers Danny Meijer en Erkin Erciyas ervoor dat laatstgenoemde 0-1 kon scoren. Vanaf de aftrap zocht Groene Ster de aanval en was het Dave Velraeds die vanaf de linkervleugel knap de gelijkmaker wist te scoren: 1-1.

Gesterkt door de eerste competitietreffer van het seizoen wilde Groene Ster doordrukken in de tweede helft. Amper twee minuten na de kantwisseling leek Maikel van Kesteren Groene Ster naar een 2-1 voorsprong te koppen, echter om nog onduidelijke redenen werd de treffer op advies van de assistent-scheidsrechter geannuleerd wegens vermeend buitenspel. Een domper aangezien er vier minuten later aan de overkant wel een rechtmatig doelpunt viel te noteren. Een te slappe terugkopbal van Roy Maessen werd onderschept door DESO-aanvaller Erciyas die moeiteloos zijn tweede treffer scoorde. Ondanks verwoede pogingen om de achtervolging in te zetten bleek deze tegentreffer een tik die Groene Ster uiteindelijk niet meer te boven kwam. In de laatste tien minuten strafte DESO persoonlijke fouten aan de kant van Groene Ster af middels treffers van Roy van Ottele en Johnny Dobson.

Dinsdagavond speelt Groene Ster op eigen veld (aanvang 20.00 uur) een oefenwedstrijd tegen tweedeklasser Sporting Heerlen, dit ter voorbereiding op het nu al cruciale duel aanstaande zondag in Leidschendam tegen RKAVV dat met twee punten het dichtst bij de nog puntloze hekkensluiters Groene Ster en EHC staat.

Groene Ster – DESO/van der Horst 1-4 (1-1). 44. Erkin Erciyas 0-1, 45. Dave Velraeds 1-1, 51. Erkin Erciyas 1-2, 81. Roy van Ottele 1-3, 90. Johnny Dobson 1-4. Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan (Cuijk). Geel: Mick Hellemons, Dylan Zwartjes (beiden Groene Ster).

Bekijk foto’s Groene Ster – DESO (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *