Groene Ster laat Gemert ontsnappen

Groene Ster slikte afgelopen zondag een bittere 3-2 nederlaag op bezoek bij Gemert. In de laatste seizoenen kende Groene Ster altijd een zware middag in Gemert, maar als er een keer een goed resultaat meegenomen had kunnen worden dan was het deze editie zeker mogelijk.

Groene Ster kende op sportpark Molenbroek een droomstart. Al na vier minuten stond de 0-1 op het scorebord. Een perfecte dieptepass van Kevin Werker bereikte de opgekomen Dave Velraeds op de linkervleugel, die op fraaie wijze Gemert-doelman Sven van Ommeren kansloos liet met een fraai schot in de bovenhoek: 0-1. Een fantastische start die Groene Ster voldoende zelfvertrouwen zou moeten geven om overeind te blijven. Echter een paar minuten later stond de 1-1 op het scorebord. Dylan Zwartjes werkte op ongelukkige wijze een voorzet weg die over doelman Wilem-Jan Thijssen in het eigen doel caramboleerde. Een mentale tik voor de sterdragers zou je zeggen, maar het tegendeel was waar. Groene Ster speelde fris, overtuigend en aanvallend voetbal en toonde nauwelijks ontzag voor de thuisclub. De beste kans om op voorsprong te komen voor de pauze was er dan ook voor Groene Ster. Een hoekschop van Dylan Zwartjes werd door Kevin Werker naar Steff de Wit gekopt, die zijn fraaie inzet door Gemert-verdediger Bart van Berlo voor of op de doellijn weggewerkt zag worden.

De 1-1 ruststand in combinatie met het vertoonde spel gaf dan ook voldoende vertrouwen voor de tweede helft. Nadat in de 50e minuut Steff de Wit onderuit werd gehaald en de toegekende vrije trap door Dylan Zwartjes in de Gemert-muur werd geschoten, was het toch Gemert dat uit het niets op voorsprong kwam. Vanaf de zijkant kon de bal te makkelijk worden voorgezet, waarna centraal defensief te weinig mensen stonden -alleen Roy Janssen- om Jasper Lalisang af te stoppen. Koppend zette hij Gemert op een 2-1 voorsprong. Na een uur spelen was er rood voor Gemert-aanvoerder Mark van Dijk. De ervaren ex-prof haalde ter hoogte van de middenlijn Steff de Wit te fors onderuit. Groene Ster rook nu haar kansen voor de gelijkmaker, maar toch was het wederom het gedecimeerde Gemert dat scoorde. De Brabantse ploeg schakelde pijlsnel om na onnodig balverlies op het middenveld van Groene Ster. Na een snelle combinatie over drie stations werd de door Groene Ster geboden vrije ruimte afgestraft via een schot van invaller Ralf Kemper: 3-1. Dit leek de genadeslag voor Groene Ster te zijn, maar vier minuten later scoorde Ricardo Geurts 3-2 na goed voorbereidend werk van Kevin Vijgen. Met nog tien minuten op de klok zette Groene Ster tevergeefs aan voor een hevig slotoffensief. De stand bleef ongewijzigd waarmee Groene Ster zichzelf tekort deed.

Gemert, notabene koploper na de benauwde 3-2 zege op hekkensluiter Groene Ster, erkende na afloop oprecht dat Groene Ster recht op meer had. Maar in voetbal krijg je niet altijd wat je verdient, waardoor de realiteit anders is. De stadsderby aanstaande zondag tegen buurman EHC/Heuts vormt een mooi affiche voor Groene Ster om opnieuw overeind te kruipen.

Gemert – Groene Ster 3-2 (1-1). 4. Dave Velraeds 0-1, 7. Dylan Zwartjes (eigen doelpunt) 1-1, 56. Jasper Lalisang 2-1, 76. Ralf Kemper 3-1, 80. Ricardo Geurts 3-2. Scheidsrechter: D.H. de Vries (Amstelveen). Rood: Mark van Dijk (Gemert). Geel: Bart van Berlo, Youri van Brussel, Yoeri Vissers (allen Gemert), Kevin Werker, Roy Maessen, Dylan Zwartjes (allen Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *