Parkstad-derby op sportpark Pronsebroek

Op de eerste zondag van november start de tweede periode in de hoofdklasse B en staat op sportpark Pronsebroek de Parkstad-derby Groene Ster – Chevremont op het affiche. Voor Groene Ster zal het verkleinen van de kloof met Chevremont als rode draad lopen door het strijdplan van het trainerstrio Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen. De Kerkradenaren vertoeven met tien uit tien net boven de veilige streep op een 12e plaats. Groene Ster is samen met DOSKO gedeeld hekkensluiter met zes punten achterstand op Chevremont.

Door twee kampioenschappen op rij wist Chevremont de promotie naar de hoofdklasse te realiseren. De oudste club van Kerkrade werd in seizoen 2014-2015 kampioen in de tweede klasse G en wist ook in het afgelopen seizoen de titel te bemachtigen in de eerste klasse D. Chevremont verbleef in 1992-1993 als eens een seizoen in de toenmalige hoofdklasse C. De ploeg van oud Groene Ster-speler Maurice Verbunt behaalde in de eerste periode twee keer een overwinning buitenshuis (RKAVV en OSS’20) en wist op eigen veld met een zege op IFC en een gelijkspel tegen Quick het puntenaantal tot nu toe te bereiken. Na de nederlaag in de derby tegen EHC van verleden week zal Chevremont op sportpark Pronsebroek herstel willen tonen.

Groene Ster zal zondag moeten jagen op de tweede seizoenszege om de ploegen die eveneens in de gevarenzone staan niet uit het oog te verliezen. De groen-witten zullen de mindere eerste periode achter zich moeten laten en in de komende vijf competitieduels voor de winterstop voor het maximale moeten gaan, waar dus komende zondag de eerste klus wacht. Groene Ster en Chevremont troffen elkaar vorig seizoen tot tweemaal toe in de bekercampagne. Zowel in het pouleduel als het duel in de halve finale van de districtsbeker wisten beide ploegen het net niet te vinden. Laten we hopen dat in dit competitieduel meer met scherp wordt geschoten en dan met Groene Ster aan de juiste kant van het scorebord.

Groene Ster nodigt iedereen van harte uit om komende zondag het vlaggenschip als 12e man te ondersteunen langs de lijn. Aanvang: 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseBZondag 6 november 2016

Groene Ster – Chevremont

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: R.C.P. van der Werff uit Drunen

aanvang: 14.30 uur


PUPIL VAN DE WEEKpupil1617-05

Zondag 6 november 2016 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Chevremont 1 Ismael Tajaate pupil van de week. Ismael is 8 jaar en zit op basisschool De Schakel. Ismael is verdediger bij Groene Ster JO 11-2 (E2) welk team getraind wordt door Jo Goffin, Tom Snijders en Etienne Deguelle. Zijn favoriete club is Barcelona en zijn favoriete speler is Lionel Messi. Ismael voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen Chevremont.

 

 

 


SPONSOREN VAN DE WEEK

Flexpoint-nwEasyMatch-nw


SPONSOR WEDSTRIJDBAL

auto_az_logo_zonder_schaduw
De wedstrijdbal voor het duel Groene Ster – Chevremont is beschikbaar gesteld door Auto AZ. Auto AZ is al 25 jaar een begrip in de autobranche en de Euregio. “Wij bieden top occasions aan van alle merken. Door de constante hoge kwaliteit, de uitstekende service en onze klantgerichte benadering onderscheiden wij ons in de automobielbranche. Dit samen met aansluiting bij James Autoservice maakt ons een uniek occasioncenter in Zuid-Limburg en de Euregio.”

Namens Groene Ster bedanken wij Auto AZ voor deze ondersteuning aan onze vereniging.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *