Groene Ster wint derde thuiswedstrijd op rij

Groene Ster heeft op het eigen sportpark Pronsebroek in Heerlerheide de eerste competitiehelft afgesloten met een 2-1 overwinning op hoogvlieger Quick uit Den Haag. Na een enerverende wedstrijd boekte Groene Ster de derde thuiszege op rij, waardoor de kater van verleden week werd weggespoeld en er weer naar boven kan worden gekeken op de ranglijst.

Groene Ster kende vanaf het beginsignaal een sterke start. Het ontbreken van vier bassispelers bij de gasten, de lange busreis vanuit Den Haag naar Heerlerheide en het feit dat Quick in uitduels een beduidend minder puntenmoyenne kent, zorgde ervoor dat de dadendrang van Groene Ster in de beginfase groot was. De ploeg van Ed Hendriks/Remo Gielkens/Diego Jongen domineerde de gehele eerste helft met goed verzorgd en aanvallend voetbal waarbij de groen-witten via de zijkanten steeds gevaarlijk wisten uit te breken. Quick moest zich beperken tot verdedigen. Na ruim twintig minuten kwam Groene Ster op voorsprong. Een handsbal van een Quick-verdediger leverde een vrije trap op die door Dylan Zwartjes feilloos werd ingeschoten achter de kansloze Quick-goalie Jari Puister: 1-0. Amper zeven minuten later was het opnieuw raak. Op aangeven van Maikel van Kesteren slalomde Ricardo Geurts door de Quick-verdediging om vervolgens Roel Schirra op maat te bedienen: 2-0. Drie minuten voor de pauze kreeg Ricardo Geurts niet de verdiende beloning toen zijn strakke schuiver via de paal naast ging.

Na de pauze een totaal ander spelbeeld. Quick ging naarstig op zoek naar de aansluitingstreffer en drong Groene Ster gaandeweg de tweede helft verder terug in de verdediging. De eerste kans was er voor verdediger Philip Kouwenhoven die zijn kopbal over zag gaan. Na een uur spelen hield doelman Willem-Jan Thijssen Groene Ster overeind door na een hoekschop van Nabil Hadui fenomenaal redding te brengen. Groene Ster moest zich beperken tot enkele gevaarlijke counters, waarbij in de afronding jammerlijk de noodzakelijke scherpte ontbrak om het duel in het slot te gooien. Onder aanvoering van de sterke middenvelder Raymond Baten bleven de Haagse bezoekers op jacht naar de aansluiting. Nadat een kopbal van Marc Boshoff net naast ging, leek het collectief sterke Groene Ster overeind te blijven. Zeker nadat Quick werd gekortwiekt tot tien man nadat arbiter Peeters, die Quick in totaal zes keer op de bon slingerde, een tweede gele kaart toonde voor aanvaller Nabil Hadui. In de blessuretijd kopte Quick-topscorer Frank van der Heiden de 2-1 binnen, waardoor het nog even spannend werd. Verder liet Groene Ster het niet komen, ondanks dat de ‘Haantjes’ vlak voor het verlossende eindsignaal nog dicht bij de gelijkmaker waren. Sjoerd van der Kolk schoot echter te gehaast en zag zijn inzet naast gaan, dit tot opluchting van iedereen met een groen-wit hart.

Groene Ster sluit de eerste competitiehelft in stijl af met de volle noodzakelijke winst na een sterk optreden met dominant voetbal en een sterk collectief. De ploeg heeft vanuit een kansloze positie (de eerste zeven wedstrijden zonder punten) in de laatste acht wedstrijden een enorme progressie geboekt. Met 13 punten vertoeft Groene Ster op een 14e plaats met DOSKO en RKAVV daar twee punten onder. Met nog een complete halve competitie van 15 wedstrijden voor de boeg is er nog van alles mogelijk in de sterke hoofdklasse B en behoort een hogere klassering zeker tot de mogelijkheden.

Voordat de korte winterpauze start, speelt Groene Ster aanstaande zondag (aanvang 14.15 uur!) voor de districtsbeker in de vierde ronde een thuiswedstrijd tegen een oude bekende, de fusieclub Lindenheuvel-Heidebloem Combinatie. Naast een weerzien met een aantal oude bekenden voor met name hoofdtrainer Ed Hendriks zal Groene Ster haar plicht moeten doen en de koploper van de vierde klasse C niet mogen onderschatten. Supporters, zorg dat jullie erbij zijn. De competitie in de hoofdklasse B start weer op zondag 15 januari 2017 met een uitwedstrijd tegen Nuenen, de nummer twee van de ranglijst.

Groene Ster – Quick 2-1 (2-0). 22. Dylan Zwartjes 1-0, 28. Roel Schirra 2-0, 90. Frank van der Heiden 2-1. Scheidsrechter: J.P. Peeters (Voorburg). Rood (2x geel): Nabil Hadui (Quick). Geel: Raymond Baten, Can Memisoglu, Karel Trappenburg, Frank van der Heiden (allen Quick).

Bekijk foto’s Groene Ster – Quick (met dank aan Lucho Carreno)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *