Groene Ster delft onderspit tegen koploper Blauw Geel’38

Na vijf achtereenvolgende ongeslagen thuisduels in de competitie moest Groene Ster afgelopen zondag de punten laten aan koploper Blauw Geel’38: 1-3. De groen-witten kwamen op een ijzig sportpark Pronsebroek razendsnel op voorsprong toen Ricardo Geurts de openingstreffer in de tweede minuut liet aantekenen. De Veghelse koploper wist de achterstand uiteindelijk om te buigen door twee doelpunten die Groene Ster zichzelf mocht aanrekenen. Ondanks een slotoffensief viel diep in de blessuretijd de beslissende 1-3.

Na een korte winterstop kon Groene Ster vol aan de bak tegen de Veghelse koploper. Ondanks de vrieskou van de laatste weken lag het hoofdveld er prima bij en zorgde het winterse zonnetje ervoor dat het plaatje compleet was. Groene Ster kende een kickstart toen Steff de Wit na een aanval aan de rechterkant werd vrijgespeeld en met een lage voorzet Ricardo Geurts wist te bereiken die eenvoudig de 1-0 op het scorebord zette. Daarna was het de beurt aan de koploper om de huidige stand op de ranglijst ook te etaleren op het kunstgras. De Veghelaren zochten veelvuldig de aanval op en vonden zich al combinerend bij tijd en wijle redelijk gemakkelijk. Groene Ster moest achteruit en nadat eerst nog een bal op de paal belandde zorgde Joey Hellstern voor de gelijkmaker nadat een voorzet van Danny Verbakel op de lat terug het veld in sprong. Na de gelijkmaker was er het meeste balbezit voor de koploper uit Veghel, toch was er op slag van rust nog een grote kans voor Groene Ster. Blauw Geel-goalie Brahim Zaari moest al zijn talenten tonen om een knappe volley van Ricardo Geurts over te tikken.

Ondanks alle goede bedoelingen kwam Groene Ster vroeg in de tweede helft geheel onnodig op een 1-2 achterstand. Oud-prof Alexander Mols kreeg via de rechtervleugel alle vrijheid om in het strafschopgebied op te duiken en vervolgens te slalommen door de Groene Ster defensie waarna zijn voorzet wederom door de geheel vrijstaande Joey Hellstern werd ingetikt (1-2). Vlak hierna waren de bezoekers dicht bij een derde treffer, maar de benodigde effectiviteit ontbrak. Groene Ster bleef hierdoor lange tijd in de wedstrijd, had het meeste balbezit maar het creëren van echte kansen was te summier. Toch waren de groen-witten nog enkele keren gevaarlijk. Zo belandde een afstandsschot van Roel Schirra net naast en zag Roy Janssen zijn goede doorzetten met moeite worden tegengehouden door de Brabantse defensie. De inzet van de sterdragers was optimaal, maar de gelijkmaker bleef uit. De slim spelende koploper Blauw Geel’38 schakelde steeds sneller in de tegenaanval. Ver in de blessuretijd leverde dit via Alexander Mols de beslissende 1-3 op. Een treffer die er eigenlijk niet meer toe deed.

Voor Groene Ster, dat voor de winterstop aan een sterke thuisreeks bezig was, een enorme domper bij de herstart van de competitie. Zaak is echter om snel vooruit te blikken. Aanstaande zondag reist Groene Ster naar Eindhoven waar middenmoter Gestel de tegenstander zal zijn. Een duel waarin punten gepakt moeten worden om de aansluiting met de overige staartploegen niet uit het oog te verliezen.

Groene Ster – Blauw Geel’38/JUMBO 1-3 (1-1). 2. Ricardo Geurts 1-0, 22. Joey Hellstern 1-1, 47. Joey Hellstern 1-2, 90. Alexander Mols 1-3. Scheidsrechter: B. Sahiner (Oss). Geel: Dave Velraeds (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *