Groene Ster ondermaats tegen hekkensluiter DOSKO

Groene Ster heeft zichzelf een slechte dienst bewezen door het rechtstreekse degradatieduel bij DOSKO in Bergen op Zoom met 4-2 te verliezen. Na een 0-1 voorsprong met rust leek er geen vuiltje aan de lucht voor de sterdragers, maar in het tweede bedrijf liepen de gastheren binnen twintig minuten uit naar een 3-1 voorsprong. Ondanks de aansluitingstreffer van Maikel van Kesteren en een aantal mogelijkheden op de gelijkmaker was het DOSKO dat tien minuten voor het eindsignaal het ‘zespuntenduel’ definitief besliste. Groene Ster verzuimde zichzelf wat lucht te verschaffen in de degradatiestrijd en ziet DOSKO weer aanhaken.

Groene Ster kende een uitstekende start tegen DOSKO. Al in de zesde minuut scoorde Roel Schirra op fraaie wijze 0-1 na een combinatie met Steff de Wit. Hierna bleef Groene Ster de dominante ploeg. Echter dit overwicht werd helaas niet in doelpunten uitgedrukt, ondanks goede mogelijkheden voor Kevin Vijgen en Dylan Zwartjes. Het sterke veldspel zorgde ervoor dat Groene Ster-doelman Willem-Jan Thijssen voor de pauze weinig moeilijk werk moest opknappen.

Hoe anders was het spel in de tweede helft. Groene Ster moest vanaf de aftrap ver terug in de verdediging. Een ongelukkige handsbal van Steff de Wit zes minuten na de pauze was voor de Cuijkse arbiter Van der Laan voldoende om naar de stip te wijzen. Sam van de Kreeke schoot feilloos raak: 1-1. Drie minuten later was het opnieuw raak voor de thuisclub. Na een overtreding van Mick Hellemons mocht DOSKO op de rand van het strafschopgebied een vrije trap nemen. Deze werd opnieuw door de 21-jarige Sam van de Kreeke feilloos ingeschoten: 2-1. Hierna bleef DOSKO de dominerende ploeg. Nadat doelman Willem-Jan Thijssen tot twee maal toe prima redding bracht, was het na ruim zeventig minuten opnieuw raak. Na mistasten van de Groene Ster-defensie voltooide Sam van de Kreeke zijn onvervalste hattrick met een afstandsschot (3-1). Groene Ster zette hierna aan voor een stevig slotoffensief. Na voorbereidend werk van Kevin Vijgen en Remo Gielkens scoorde Maikel van Kesteren de aansluitingstreffer: 3-2. Hierna kreeg Groene Ster nog een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker en zag Remo Gielkens zijn inzet van de lijn gehaald worden door DOSKO-verdediger Nicky Nuytemans, die zelf in de slotminuut de eindstand op 4-2 bepaalde.

Een met name in de tweede helft zeer slechte beurt van Groene Ster, zowel als collectief als individueel. Echter lange tijd voor bezinning is er niet. Deze week staan opnieuw twee cruciale duels op het programma. Aanstaande donderdag 13 april (20.00 uur) komt eersteklasser ZSV uit Deurne op bezoek -de winnaar krijgt een ticket voor deelname aan de landelijke KNVB beker- en Paasmaandag (14.30 uur) reist Groene Ster af naar Oss voor het inhaalduel in de hoofdklasse B tegen DESO.

DOSKO – Groene Ster 4-2 (0-1). 6. Roel Schirra 0-1, 51. Sam van de Kreeke (strafschop) 1-1, 54. Sam van de Kreeke 2-1, 70. Sam van de Kreeke 3-1, 75. Maikel van Kesteren 3-2, 81. Nicky Nuytemans 4-2. Scheidsrechter: J.W.M. van der Laan (Cuijk). Geel: Kevin Jurgens (DOSKO), Mick Hellemons, Steff de Wit (beiden Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *