KNVB maakt competitie-indeling hoofdklasse B bekend

De KNVB heeft de competitie-indeling van de hoofdklasse B bekend gemaakt voor het nieuwe seizoen 2017-2018. Ten opzichte van het voorbije seizoen treft Groene Ster in de hoofdklasse B maar liefst acht nieuwe tegenstanders. BVC’12 (kampioen eerste klasse E), Baronie (kampioen eerste klasse C) en SV Meerssen (kampioen eerste klasse D) promoveren naar de hoofdklasse B. Jong FC Den Bosch, UDI’19/CSU en Juliana’31 dalen af vanuit de derde divisie en het Zeeuwse Goes wist vorig seizoen via de nacompetitie de promotie naar de hoofdklasse te realiseren. Tot slot maakt Sportclub Woezik (Wijchen) de overstap vanuit de zondaghoofdklasse A. De verdeling van de clubs in provincies: Zeeland (2), Zuid-Holland (1), Noord-Brabant (7), Gelderland (3) en Limburg (3). Onderstaand de volledige indeling hoofdklasse B seizoen 2017-2018:

Baronie (Breda) Jong FC Den Bosch (Den Bosch)
BVC’12 (Beek-Ubbergen) Juliana’31 (Malden)
EHC/Heuts (Hoensbroek) Nuenen (Nuenen)
Gemert (Gemert) OSS’20 (Oss)
Goes (Goes) SV Meerssen (Meerssen)
Groene Ster (Heerlerheide) UDI’19/CSU (Uden)
Halsteren (Halsteren) Vlissingen (Vlissingen)
IFC (Hendrik Ido Ambacht) Woezik (Wijchen)

Onderstaand zullen we de acht nieuwe tegenstanders in het kort belichten.

BARONIE

Na een jaar afwezigheid keert Baronie weer terug in de hoofdklasse B nadat vorig seizoen met overmacht het kampioenschap in de eerste klasse C werd behaald. De Bredase ploeg onder leiding van hoofdtrainer Jurriaan van Poelje keert daarmee terug op het niveau waar het thuishoort, aangezien Baronie reeds een verblijf van 25 jaar op hoofdklasse-niveau op haar palmares heeft staan.

BVC’12

BVC’12 (Beekse Voetbal Club) maakt haar debuut in de hoofdklasse B nadat vorig seizoen de titel in de eerste klasse E werd behaald. De ploeg uit het Gelderse dorp Beek-Ubbergen (Gemeente Berg en Dal) speelde in seizoen 2012-2013 nog in de vijfde klasse en wist vervolgens binnen een tijdsbestek van vijf seizoenen door evenzoveel promoties door te stoten naar de hoofdklasse in seizoen 2017-2018.

GOES

Goes (Gezamenlijk Opwaarts Eendrachtig Sterk) bereikte via de nacompetitie de promotie nadat de Zeeuwen in de reguliere competitie in de eerste klasse C op een tweede plek achter kampioen Baronie eindigden. In de promotiereeks maakte Goes indruk door achtereenvolgens van EDO, Alverna, Wittenhorst, Nieuw Buinen en Boshuizen te winnen met maar liefst twintig gescoorde doelpunten. Groene Ster ontmoette het Zeeuwse Goes al eerder in de hoofdklasse B in seizoen 2012-2013.

JONG FC DEN BOSCH

Jong FC Den Bosch stroomde vorig seizoen de voetbalpiramide in met een plek in de zondag derde divisie. De Bosschenaren eindigden daarin op een 16e plek (op doelsaldo), waardoor via de nacompetitie het klassebehoud moest worden veilig gesteld. In het eerste tweeluik bleek VC Vlissingen echter na strafschoppen te sterk, waardoor de talenten van de eerstedivisionist in het nieuwe seizoen samen met Jong Achilles’29 (zondag hoofdklasse A) de hoofdklasse vertegenwoordigen als beloftenploegen.

JULIANA’31

Juliana’31 uit Malden wist zich vorig seizoen niet te handhaven in de derde divisie. Na een 15e plek in de eindrangschikking ging de Maldense ploeg in de nacompetitie tegen hoofdklasser De Meern onderuit. De rood-gelen kenden in seizoen 2013-2014 ook een eenjarig uitstapje naar de derde divisie (topklasse) en komen in het nieuwe seizoen voor het zevende jaar in de hoofdklasse uit.

SV MEERSSEN

SV Meerssen keert na een afwezigheid van vijf jaar weer terug in de hoofdklasse B, daar waar de ploeg van de nieuwe trainer Paul Meulenberg ook al onafgebroken verbleef van seizoen 1989-1990 t/m seizoen 2011-2012. Met een ruime voorsprong op de achtervolgers werd Meerssen afgelopen seizoen glansrijk kampioen in de eerste klasse D. Met de terugkeer van Meerssen blijft het aantal Limburgse vertegenwoordigers in de hoofdklasse B op het aantal van drie.

UDI’19/CSU

UDI’19/CSU keert terug in de hoofdklasse B na een zwaar seizoen in de derde divisie waar de Udense tricolores via een voorlaatste plek op doelsaldo niet aan degradatie wisten te ontsnappen. Met reeds een hoofdklasse-historie van 19 jaar achter de rug blijft UDI’19 een gerenommeerde tegenstander die ook in het nieuwe seizoen in de top zal willen meedraaien.

WOEZIK

Als promovendus eindigde Sportclub Woezik vorig seizoen in de zondaghoofdklasse A op een knappe tweede plaats achter kampioen ADO’20. Door dit resultaat mocht de ploeg uit Wijchen deelnemen aan de nacompetitie voor promotie. Uiteindelijk moest Woezik over twee duels haar meerdere erkennen in OSS’20. Woezik is samen met BVC’12 en Juliana’31 de derde ploeg in de hoofdklasse B uit de provincie Gelderland .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *