Groene Ster naar Breda voor seizoensouverture

Aanstaande zondag wordt de nieuwe competitiejaargang 2017-2018 geopend en staat Groene Ster aan het begin van het zevende achtereenvolgende seizoen in de hoofdklasse B. Voor de groen-witten wacht in de seizoensouverture een uitbeurt bij het gepromoveerde Baronie in Breda. Na de gigantische revival van vorig seizoen, toen Groene Ster na een beroerde competitiestart uiteindelijk na 30 wedstrijden als koploper van het rechterrijtje (9e plaats) wist te eindigen, mogen de groen-witten met de nieuwe selectie en de nieuwe hoofdtrainer Maurice Verbunt weer uit de startblokken schieten komende zondag.

Opponent Baronie keert na de rechtstreekse degradatie in seizoen 2015-2016 weer terug in de hoofdklasse B nadat vorig seizoen met overmacht (12 punten voorsprong op achtervolger Goes) het kampioenschap in de eerste klasse C werd behaald. De Bredase ploeg onder leiding van hoofdtrainer Jurriaan van Poelje keert daarmee terug op het niveau waar reeds eerder al 25 jaar deel van uit werd gemaakt. Op sportpark De Blauwe Kei, waar sinds vorig seizoen een fraaie kunstgrasmat ligt, zullen de Baronnen zich komende zondag tijdens de Open Dag willen laten zien tijdens de rentree in de hoofdklasse.

In het kader van ‘een goed begin is het halve werk’ zal Groene Ster de seizoensopener met een positief resultaat willen aftrappen. Na een dikke maand voorbereiding zal er elke zondag gestreden moeten worden voor de punten in een competitie waarin Groene Ster ten opzichte van het voorbije seizoen maar liefst acht nieuwe tegenstanders zal treffen. Zes van die nieuwe opponenten staan meteen op de kalender van de eerste zes wedstrijddagen. Baronie en Groene Ster openden al vaker een competitie in de hoofdklasse B en daar bewaart Groene Ster goede herinneringen aan. In seizoen 2015-2016 wist Groene Ster in een thuisduel de Bredanaren met 2-1 te verslaan (doelpunten Roel Schirra en Remo Gielkens) en dat gebeurde ook in seizoen 2011-2012 toen Baronie in Heerlerheide met 2-1 werd verslagen met de winnende treffer (afstandsschot in de kruising) van huidig assistent-trainer Diego Jongen. Het trainerstrio Maurice Verbunt/Remo Gielkens/Diego Jongen zal de ploeg deze week hebben klaargestoomd om komende zondag aan deze statistiek een positief vervolg te geven.

Geef u op voor de busreis naar Breda!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Breda. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Blauwe Kei
Blauwe Kei 1a
4834 AW Breda

HoofdklasseB

Zondag 3 september 2017

Baronie – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Blauwe Kei

Scheidsrechter: A.J.F. Midden uit Heteren

aanvang: 14.30 uur

 PROGRAMMA

Wedstrijddag 1 EHC/Heuts Nuenen 14.30 uur
03-09-2017 Vlissingen Halsteren 14.00 uur
Periode 1 Jong FC Den Bosch Woezik 14.30 uur
BVC’12 Juliana’31 14.00 uur
IFC UDI’19/CSU 14.00 uur
Meerssen Goes 14.30 uur
Gemert OSS’20 14.00 uur
Baronie Groene Ster 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *