Trefzekere tweede helft bezorgt Groene Ster ruime uitzege

Met SC Woezik als tegenstander trof Groene Ster afgelopen zondag de derde nieuwkomer op rij in de hoofdklasse B. Na de winst bij Baronie (0-1) en de thuiswinst tegen Jong FC Den Bosch (2-1) wist Groene Ster ook de uitwedstrijd in Wijchen tegen SC Woezik overtuigend met 0-3 te winnen. Na een dubbelblanke ruststand was het Roel Schirra die in de tweede helft een hoofdaandeel had in de ruime zege. Schirra nam vlak na rust de eerste twee treffers voor zijn rekening en tekende vervolgens ook voor de assist bij het derde doelpunt van Dylan Zwartjes. Groene Ster behoudt daarmee de 100% score na drie duels. Een droomstart voor de groen-witten.

De technische staf van Groene Ster had het huiswerk vooraf goed gedaan en wist dat Woezik vanaf de aftrap Groene Ster onder druk probeerde te zetten. Met dezelfde basiself als tegen Jong FC Den Bosch had Groene Ster daarop meteen een antwoord door met een gesloten en compacte verdediging te spelen. Woezik, met oud-prof Michael Jansen (Feyenoord, Vitesse) in de gelederen, had in de openingsfase het meeste balbezit en zocht met inschuivende mensen steeds naar de vrije ruimte. Na onnodig balverlies aan Groene Ster-zijde leverde dit in de 18e minuut een enorme kans op voor de thuisclub. Geheel vrijstaand schoot Romano Tapirima vrij voor doelman Willem-Jan Thijssen over het doel. Zeven minuten later opnieuw een kans voor de gastheren. Na een afgeslagen vrije trap van Woezik werd de bal door Sebastiaan de Jongh van de doellijn gehaald. Hierna kantelde het duel en nam een gewaarschuwd Groene Ster het initiatief volledig over. Verrassend liet Woezik-doelman Sander Maas een vrije trap van Roel Schirra uit zijn handen vallen, maar even verrast was ook Mick Hellemons die voor een leeg doel de bal over de lat tilde. De ommekeer in de wedstrijd was hiermee een feit. In de slotfase van de eerste helft raakte Roel Schirra na een fraaie vrije trap de lat. De rebound werd door de attente Roy Janssen goed ingeschoten ware het niet dat Woezik-goalie Sander Maas met een redding verder onheil wist te voorkomen.

Na de pauze ging Groene Ster aanvallend sterk van start. Deze dadendrang leverde meteen succes op voor de groen-witten. En hoe? Binnen twee minuten scoorde Roel Schirra 0-1 en 0-2. Na een overtreding op Dylan Zwartjes schoot Roel Schirra de vrije trap knap raak en een fractie later was het wederom prijs. Notabene met zijn rechtervoet zag Roel Schirra zijn schotpoging van grote afstand achter de grabbelende Sander Maas in de driehoek verdwijnen. Een kopbal van Kevin Werker leek de wedstrijd al vroeg te beslissen, echter de inzet van de verdediger ging net naast. In deze fase bleef Groene Ster dominant met kansen voor Eloy Cox en opnieuw Roel Schirra. Het puntloze Woezik probeerde daarna tevergeefs de aansluitingstreffer te forceren. Thijs van der Velden claimde een strafschop na een vermeende overtreding, echter kreeg daarbij prompt de gele kaart van arbiter Erkens voor een ‘schwalbe’. Het was Groene Ster dat de voorsprong verder wist uit te bouwen nadat Roel Schirra de mee opgekomen Dylan Zwartjes bediende en laatstgenoemde fraai wist binnen te koppen: 0-3. In het laatste kwartier kwamen Boyd Joosten en Jelle Raets als verse krachten in het veld voor aanvoerder Maikel van Kesteren en Eloy Cox en tevens maakte doelman Marc van Wersch zijn hoofdklasse-debuut als vervanger voor de geblesseerd uitgevallen Willem-Jan Thijssen.

Groene Ster gaf daarmee de droomstart een passend vervolg en zal aanstaande zondag de eerste Limburgse derby spelen als het gepromoveerde SV Meerssen op bezoek komt in Heerlerheide. Een mooie, sportieve uitdaging voor de sterdragers om de koppositie te verdedigen. Aftrap in sportpark Pronsebroek is om 14.30 uur.

Woezik – Groene Ster 0-3 (0-0). 49. Roel Schirra 0-1, 51. Roel Schirra 0-2, 71. Dylan Zwartjes 0-3. Scheidsrechter: B. Erkens (Gouda). Geel: Gijs Diebels, Thijs van der Velden, Floris Florussen, Luuk van Raaij (allen Woezik), Danny Stassar, Roy Janssen (beiden Groene Ster).

Bekijk foto’s Woezik – Groene Ster

Bekijk foto’s Woezik – Groene Ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *