Groene Ster wil rug rechten tegen debutant BVC’12

Op de eerste zondag van oktober speelt Groene Ster wederom een thuisduel in de hoofdklasse B als het debuterende BVC’12 te gast is op sportpark Pronsebroek. Na de zeperd in de Limburgse derby tegen Meerssen zal Groene Ster op eerherstel uit zijn om zo de nieuwe maand net zo af te trappen als de competitiestart.

Met BVC’12 ontmoet Groene Ster de vijfde nieuwe tegenstander in het nieuwe seizoen 2017-2018. BVC’12 (Beekse Voetbal Club) maakt haar debuut in de hoofdklasse B nadat vorig seizoen de titel in de eerste klasse E werd behaald. De ploeg uit het Gelderse dorp Beek-Ubbergen (Gemeente Berg en Dal) speelde in seizoen 2012-2013 nog in de vijfde klasse en wist vervolgens met een ongekende reeks van drie kampioenschappen, een promotie via de nacompetitie en wederom de titel van vorig seizoen binnen een tijdsbestek van vijf seizoenen door te stoten naar de hoofdklasse. Drie van die vijf promoties werden meegemaakt met de huidige hoofdtrainer Luuk Maes, de oud-prof die jarenlang verdediger was bij NEC uit Nijmegen en in de hoofdklasse aan zijn vierde seizoen begint. De kennismaking met de hoofdklasse B leverde BVC’12 tot nu toe vier punten op uit vier duels. Afgelopen zondag leek BVC’12 op weg naar een kleine thuiszege tegen Jong FC Den Bosch, echter in de slotminuut werd de stand nog gelijk getrokken (1-1). BVC’12 zal in Limburg de huid zo duur mogelijk willen verkopen om een goed resultaat te behalen.

Groene Ster zal in de derde thuiswedstrijd van het seizoen weer willen aanklampen bij de succesvolle competitiestart en de nare smaak van de verloren derby willen wegspoelen. De manschappen van Maurice Verbunt/Remo Gielkens/Diego Jongen kunnen bij winst lekker bovenin blijven meedraaien alhoewel wat betreft de ranglijst pas aan het einde van de eerste periode meer gezegd kan worden over de krachtsverhoudingen. Met BVC’12 treft Groene Ster een onbeschreven blad, waardoor de groen-witten vooral van eigen kracht zullen uit gaan in de jacht om de winstpunten in eigen huis te houden.

Langs deze weg nodigen wij iedereen uit om Groene Ster als 12e man langs de lijn te ondersteunen. Aftrap op sportpark Pronsebroek is zondag om 14.30 uur. Zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 1 oktober 2017

Groene Ster – BVC’12

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: M.J. Kok uit Maastricht

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 5 Vlissingen OSS’20 14.00 uur
01-10-2017 Jong FC Den Bosch Nuenen 14.30 uur
Periode 1 IFC Goes 14.00 uur
Meerssen Juliana’31 14.30 uur
Halsteren EHC/Heuts 14.30 uur
Groene Ster BVC’12 14.30 uur
UDI’19/CSU Gemert 14.30 uur
Woezik Baronie 14.30 uur


PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 1 oktober 2017 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – BVC’12 1 Verjenzo Bernaards pupil van de week. Verjenzo is 9 jaar en zit in groep B4 van basisschool De Griffel. Verjenzo is doelman in Groene Ster JO11-3 welk team getraind wordt door Patrick Snijders, John Temmink en Roy Stahlberg. Tevens is Verjenzo doelman in het jeugdplan van Roda JC. Zijn favoriete clubs zijn Ajax en Roda JC en zijn favoriete speler is Jasper Cillessen. Verjenzo voorspelt een 2-0 overwinning voor Groene Ster tegen BVC’12.

 

 

 

 


BALSPONSOR

Balsponsor van de wedstrijd Groene Ster 1 – BVC ’12 1 is Zilverzand Exploitatie Beaujean BV. Groene Ster dankt Zilverzand Exploitatie Beaujean BV, ook al jarenlang een trouwe bordsponsor bij RKSV Groene Ster, voor het schenken van de wedstrijdbal.

SPONSOR VAN DE WEEK

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *