Start tweede periode: UDI’19/CSU – Groene Ster

De competitie in de hoofdklasse B wordt komende zondag weer hervat met een volledig programma. Na de inhaalwedstrijden van afgelopen weekend staan alle ploegen op 10 wedstrijden en staan er nog vijf wedstrijddagen geprogrammeerd voordat het jaar 2017 aan zijn einde komt. Voor Groene Ster start zondag de tweede periode met een uitduel bij UDI’19/CSU. De huidige 10e plek die UDI’19/CSU inneemt, zal niet stroken met de ambities die de Udenaren nastreven. Als degradant uit de derde divisie pretenderen de tricolores een plek bij de eerste vier in de hoofdklasse B, echter de overvolle blessurelijst wordt in Uden als voornaamste reden aangehaald voor het feit dat UDI’19/CSU vooralsnog de rol van achtervolger heeft. UDI’19/CSU, waar hoofdrainer Bert Ruijsch reeds zijn vertrek heeft aangekondigd aan het einde van het seizoen, zal op eigen bodem tegen Groene Ster voor de winst willen gaan om naar het linkerrijtje te kunnen kijken.

De 19 behaalde punten uit de eerste periode en de vierde plaats op de ranglijst zullen Groene Ster voldoende houvast geven om ook de tweede periode goed uit de startblokken te schieten. Met de laatste 4-1 competitiezege op Vlissingen werd weer flink aan vertrouwen getankt, na twee uitnederlagen bij Goes en Halsteren. Van de eerdere zeven edities UDI’19 – Groene Ster in de hoofdklasse B verloor Groene Ster vier maal, werd er twee keer een 1-1 gelijkspel behaald en werd eenmaal de volle winst meegenomen. Voor de fervente Groene Ster-supporter: dat was in seizoen 2004-2005 toen Groene Ster in het tweede hoofdklasse-jaar met een 0-2 zege uit Uden vertrok (twee doelpunten van Stef Bergmans). Een duel dat in de slotfase werd onderbroken vanwege sneeuwval, maar uiteindelijk toch uitgespeeld kon worden nadat het veld voor een gedeelte sneeuwvrij was gemaakt met medewerking van oud Groene Ster-voorzitter John Vrolings. Zondagmiddag wacht voor Groene Ster wederom een sportieve uitdaging om ook op het Udense natuurgras voor het maximale te gaan en de statistieken van de laatste jaren te doorbreken.

Geef u op voor de busreis naar Uden!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Uden. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Parkzicht
Parklaan 4
5404 NH Uden

HoofdklasseB

Zondag 19 november 2017

UDI’19/CSU – Groene Ster

Locatie: Sportpark Parkzicht

Scheidsrechter: R.N. de Cock uit Tilburg

aanvang: 14.30 uur

Kliknieuws: Ruijsch over komende tegenstander UDI’19: ‘Groene Ster lijkt moeilijk te bespelen’

PROGRAMMA

Wedstrijddag 11 EHC/Heuts Goes 14.30 uur
19-11-2017 Vlissingen Meerssen 14.00 uur
Periode 2 BVC’12 Baronie 14.00 uur
IFC Jong FC Den Bosch 14.00 uur
Nuenen Gemert 19.30 uur zaterdag 18-11-2017
UDI’19/CSU Groene Ster 14.30 uur
Halsteren Woezik 14.30 uur
OSS’20 Juliana’31 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *