Groene Ster speelt uitduel in en tegen Nuenen

Na de heerlijke 5-1 thuisoverwinning tegen IFC speelt Groene Ster komende zondag een uitduel bij Nuenen. Het is de start van de laatste voetbalmaand december waarin Groene Ster drie interessante competitieduels en een bekerwedstrijd voor de kiezen krijgt om het jaar 2017 mooi af te sluiten.

Ten opzichte van vorige competitiejaargang lijken de rollen die beide clubs dit seizoen spelen in de hoofdklasse B vooralsnog omgedraaid. Nuenen speelde als promovendus vorig seizoen lang mee in de top, terwijl Groene Ster na een moeilijke start en een ongekende revival alsnog netjes in de middenmoot eindigde. In de huidige tussenstand na 12 duels neemt Groene Ster een gedeelde tweede plaats in en staat Nuenen net boven de streep op een 12e plaats.

Nuenen kende een slechte competitiestart met vier nederlagen op rij en 16 tegentreffers. De ploeg van de na dit seizoen vertrekkende trainer Miguel van den Dungen vermande zich echter en na de verrassende uitzege in Halsteren (1-2) werd de weg omhoog ingeslagen mede door winstpartijen op eigen veld tegen de hoger geklasseerde ploegen Goes (5-1), SV Meerssen (3-1) en Gemert (2-1). Die laatste zege kreeg voor Nuenen echter geen vervolg getuige de 3-0 nederlaag bij Baronie van afgelopen zondag. Het zal duidelijk zijn dat Nuenen uit een ander vaatje wilt tappen zondagmiddag en Groene Ster het vuur aan de schenen zal willen leggen om uit de onderste regionen weg te komen.

De vier tot nu toe behaalde zeges van Nuenen tegen hoger geklasseerde ploegen zullen Groene Ster een gewaarschuwd mens maken. Na de ruime 5-1 zege, het goede spel en de fraaie goals tegen IFC start het treffen tegen Nuenen gewoon weer op 0-0. De ploeg van Maurice Verbunt/Remo Gielkens/Diego Jongen zal vooral willen voortborduren op de vertoning van afgelopen zondag om zo ook in Nuenen vol voor de drie punten te strijden en de bovenste posities op de ranglijst in tact te houden. Vorig seizoen vielen er in de onderlinge ontmoetingen tussen Groene Ster en Nuenen in totaliteit 13 treffers te noteren, waarbij Groene Ster vlak na de carnaval revanche nam voor de eerdere thuisnederlaag door in Nuenen met een 2-5 zege aan de haal te gaan.

Geef u op voor de busreis naar Nuenen!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.30 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Nuenen. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Oude Landen
Pastoorsmast 14
5673 TD Nuenen

HoofdklasseB

Zondag 3 december 2017

Nuenen – Groene Ster

Locatie: Sportpark Oude Landen

Scheidsrechter: B. Sahiner uit Oss

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 13 EHC/Heuts Meerssen 19.30 uur zaterdag 02-12-17
03-12-2017 BVC’12 UDI’19/CSU 14.00 uur
Periode 2 Gemert Baronie 14.00 uur
IFC Vlissingen 14.00 uur
Halsteren Jong FC Den Bosch 14.30 uur
Nuenen Groene Ster 14.30 uur
OSS’20 Woezik 14.30 uur
Goes Juliana’31 14.30 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *