Groene Ster onderuit in Gemert

Groene Ster heeft de eerste competitiehelft in mineur afgesloten. De beide laatste competitiewedstrijden op vreemde bodem werden verloren. Na de 4-2 nederlaag bij Nuenen twee weken geleden stapten de sterdragers ook afgelopen zondag puntloos van het veld af. In en tegen nummer twee Gemert werd met 3-1 verloren. Na een vroege voorsprong voor Groene Ster via Roel Schirra kwam Gemert snel op gelijke hoogte. Na de pauze domineerde Gemert en won terecht met 3-1. Resultaat halen in Gemert blijft voor Groene Ster een zware opgave, de enige zege dateert uit het debuutseizoen 2003-2004 in de hoofdklasse toen Groene Ster met een 2-3 winst uit Gemert vertrok.

Op sportpark Molenbroek combineerde Groene Ster al na acht minuten knap rondom het strafschopgebied van Gemert. Steff de Wit bediende Roel Schirra, die met een ferme uithaal Gemert-goalie Bono Barten versteend liet staan: 0-1. Echter de groen-witten konden amper twee minuten genieten van de voorsprong. Ralf Kemper draaide in het strafschopgebied weg en schoot raak in de korte hoek: 1-1. Hierna kreeg Groene Ster nog twee goede mogelijkheden in het eerste half uur. Na een combinatie tussen Eloy Cox en Dylan Zwartjes schoot laatstgenoemde in riante schietpositie over het Gemertse doel. Daarna was het opnieuw Eloy Cox die op rechts doorbrak en een voorzet afleverde, jammerlijk kwam de goed spelende Groene Ster-aanvoerder Maikel van Kesteren een teenlengte te kort om te scoren. In het laatste kwartier van de eerste helft was Gemert de dominerende ploeg, moest Mick Hellemons aan de noodrem trekken en liet Gemert twee goede kansen onbenut. Groene Ster was dan ook tevreden met de 1-1 pauzestand.

In de tweede helft een dubbele wissel bij Groene Ster om aanvallend meer druk te kunnen zetten. Dave Velraeds en Boyd Joosten kwamen Tom Hermans en Mick Hellemons vervangen. Echter ook deze wissels konden geen ommekeer bewerkstelligen. Gemert bleef de dominerende ploeg. De voorsprong voor de thuisclub was dan ook een logisch gevolg, al was Groene Ster bij beide doelpunten niet resoluut genoeg in het wegwerken van de bal. Dit werd door de Gemert-aanvallers resoluut afgestraft. Jeremias Carlos David scoorde de 2-1 door attent te reageren op een rebound nadat Willem-Jan Thijssen in eerste instantie de kopbal van Ralf Kemper nog wist te keren. Vijf minuten voor tijd stond invaller Youri van Brussel bij zijn eerste balcontact op de juiste plek voor de 3-1. Groene Ster creëerde in de gehele tweede helft twee halve kansen. Roel Schirra zag zijn schuiver voorlangs gaan en Boyd Joosten mikte bij een doelpoging te hoog.

Ondanks de twee nederlagen op rij mag Groene Ster in totaliteit tevreden terugblikken op de eerste competitiehelft. Een zesde plaats met 23 punten uit 14 wedstrijden en slechts een punt achterstand op de nummer drie Halsteren. Echter de krachtsverschillen in de hoofdklasse B zijn minimaal. Het verschil tussen nummer drie (Halsteren) en nummer elf (UDI’19) bedraagt maar vijf punten. Zaak zal dan ook zijn om fit en goed voorbereid aan de tweede competitiehelft te verschijnen, die start op zondag 21 januari 2018 met een thuiswedstrijd tegen VV Goes. Echter eerst een korte winterpauze voordat dinsdag 2 januari de training weer van start gaat en vrijdag 5 januari en zondag 7 januari het wintertoernooi op het programma staat.

Gemert – Groene Ster 3-1 (1-1). 7. Roel Schirra 0-1, 10. Ralf Kemper 1-1, 56. Jeremias Carlos David 2-1, 85. Youri van Brussel 3-1. Scheidsrechter: L. van Leeuwen. Geel: Coen Brouwers (Gemert), Mick Hellemons, Maikel van Kesteren (beiden Groene Ster).

Foto’s Gemert – Groene Ster (bron: vvgemert.nl)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *