Groene Ster opent 2018 met degelijke zege op Goes

Groene Ster is de tweede competitiehelft goed begonnen door op eigen veld het Zeeuwse Goes met 2-0 te verslaan. In het treffen tussen beide subtoppers werden de doelpunten van de groen-witten netjes over beide helften verdeeld. Nadat Groene Ster een moeizaam eerste kwartier overleefde, wist youngster Cliff Pötgens de ban te breken door na een snelle uitbraak raak te schieten. Een kwartier voor het eindsignaal bracht Mick Hellemons Groene Ster in veilige haven door een toegekende strafschop tot doelpunt te promoveren. Een prima start in het eerste officiële duel na de winterstop en een mooie opsteker voor de tweede seizoenshelft.

Voor de laatste zege in het eerste competitieduel na de winterstop moeten we terug naar seizoen 2012/2013 toen Groene Ster in januari 2013 op een ijskoud sportpark Pronsebroek UDI’19 met 2-0 wist terug te wijzen. Afgelopen zondag stond eenzelfde uitslag op het scorebord tegen het voor aanvang twee plaatsen hoger geklasseerde Goes. Groene Ster had nog wat goed te maken tegen de Zeeuwen nadat het eerdere duel een 2-1 nederlaag opleverde en een lange busreis vanuit Zeeland naar Limburg. Het eerste kwartier van het duel mocht Groene Ster echter van geluk spreken dat er geen achterstand op het scorebord verscheen. Doelman Willem-Jan Thijssen onderscheidde zich met een aantal sterke optredens door achtereenvolgens een kopbal van Goes-spits Daniël Wissel over de lat te tikken en een schot van Francis Kabwe Manengela onschadelijk te maken. Nadat een inzet van Erwin Franse op de paal eindigde en Eloy Cox voor de doellijn een gevaarlijke Zeeuwse poging wist weg te werken, was het de beurt aan Groene Ster. Na een interceptie op het middenveld snelde Roel Schirra aan de linkerkant er vandoor en na een lange rush stond de 18-jarige Cliff Pötgens op de juiste plek om de 1-0 binnen te schuiven. Daarna luwde de storm van de ploeg van trainer Rogier Veenstra en kreeg opnieuw Cliff Pötgens een uitgelezen mogelijkheid, echter oog in oog met Goes-doelman Brian Meulmeester kwam laatstgenoemde als winnaar uit de bus. Nadat een gekraakt schot van Francis Kabwe Manengela net onder de lat werd weggehaald door Willem-Jan Thijssen kreeg Groene Ster na een snelle aanval nog een goede mogelijkheid, echter Roel Schirra verkoos in kansrijke positie een voorzet boven een schot op doel.

Ondanks de minieme voorsprong kwam Groene Ster in het tweede bedrijf niet meer in de problemen. Mede op basis van het eerdere onderlinge duel had hoofdtrainer Maurice Verbunt zijn tactische concept uitgedokterd door gedurende het duel de rijen vanuit een compact defensief blok gesloten te houden en het flankgevaar van Goes met gepaste rugdekking in de kiem te smoren. Voor de Zeeuwen viel er na de thee dan ook geen noemenswaardige kans te vermelden terwijl aan de kant van Groene Ster Eloy Cox en Cliff Pötgens na een uur voetbal de mogelijkheden lieten liggen om de score uit te breiden. De tweede treffer voor Groene Ster kwam er toch. Een kwartier voor het eindsignaal ontsnapte Eloy Cox aan de linkerkant en na een overtreding van Goes-mandekker Sherief Tawfik binnen de beruchte lijnen legde arbiter Nick Tunnissen de bal gedecideerd op de stip. Mick Hellemons maakte het karwei vervolgens af door het buitenkansje te verzilveren: 2-0. Door die treffer was de zege voor Groene Ster binnen en werd het duel vakkundig naar het einde gespeeld. De goed op dreef zijnde verdediger Tom Hermans had zijn latere Man of the Match verkiezing nog kunnen bekronen met een doelpunt, echter in een 1 op 1 situatie strandde de inzet van de 19-jarige Groene Ster-verdediger op de voeten van de Zeeuwse doelman. In de slotfase maakte de 18-jarige Zaid Akachar zijn debuut als invaller in de hoofdmacht van Groene Ster, waardoor Maurice Verbunt in officiële duels tot op heden gebruik maakte van 20 spelers uit de selectie. De breedte van de spelersgroep toont dan ook de kracht van de huidige competitiejaargang en waarmee ook voor aanvang van het duel de afwezigheid van een aantal vaste waarden adequaat kon worden opgevangen.

Komende zondag wacht voor Groene Ster het uitduel in het Gelderse dorp Beek-Ubbergen bij nieuwkomer BVC’12. De Gelderlanders hadden bij de hervatting van de competitie afgelopen zondag lange tijd zicht op een puntje bij het hoger geklasseerde Halsteren, echter in de voorlaatste minuut bleef BVC’12 alsnog met lege handen achter. Om de zege tegen Goes van echte waarde te voorzien zal voor Groene Ster ook in Gelderland enkel en alleen een positief resultaat tellen.

Groene Ster – Goes 2-0 (1-0). 18. Cliff Pötgens 1-0, 77. Mick Hellemons (strafschop) 2-0. Scheidsrechter: N.H.H.J. Tunnissen (Venray). Geel: Maikel van Kesteren, Tom Hermans, Dave Velraeds (allen Groene Ster), Sherief Tawfik, Klaas van Hecke (beiden Goes).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *