Sterk herstel Groene Ster na 2-0 achterstand 

Groene Ster moest tegen laagvlieger BVC’12 in het Gelderse Beek-Ubbergen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel, na een 2-0 achterstand met rust. De debutant in de hoofdklasse B bleek afgelopen zondag opnieuw een moeilijk bespeelbare tegenstander voor Groene Ster te zijn. De eerste wedstrijd in Heerlerheide wist Groene Ster nipt met 2-1 te winnen.

Op het zware natuurgrasveld ging de thuisclub furieus van start. Met negen punten uit de laatste vijf duels wist de ploeg van oud-prof Luuk Maes een aardige serie neer te zetten om uit het dal van de hoofdklasse B te klimmen. Die dadendrang legde BVC’12 ook in de eerste helft tegen Groene Ster op de mat. In de openingsminuten zorgden drie indraaiende hoekschoppen meteen voor gevaarlijke momenten voor het doel van Willem-Jan Thijssen. Bij een inzet van de thuisploeg moest Eloy Cox de bal van de doellijn halen. Na een vrije trap van BVC’12, die gepareerd werd door Willem-Jan Thijssen, wisten de sterdragers eindelijk wat meer balbezit te krijgen. De eerste echte aanval leverde dan ook meteen een gigantische kans op om de score te openen. Na een sterke slalom van Roel Schirra door de Gelderse defensie zag Eloy Cox zijn geplaatste kopbal met een katachtige reflex door BVC’12-doelman Alex Joosten tegen de paal getikt worden. De bal viel vervolgens uit de rebound voor de voeten van de ongelukkige Eloy Cox, die te zacht inschoot waardoor de BVC’12-goalie opnieuw redding kon brengen ten koste van een hoekschop.

Na een half uur spelen nam BVC’12 aanvallend het meeste initiatief, hetgeen resulteerde in opnieuw een hoekschop. Met deze standaardsituatie is meteen een gevaarlijk wapen van de thuisclub genoemd, welke ook in de score tot uitdrukking kwam. Dominique Scholten draaide een hoekschop in een keer bij de tweede paal in het doel. Doelman Willem-Jan Thijssen en de bij de paal staande Eloy Cox wisten de hard en scherp indraaiende bal niet weg te werken: 1-0. Amper bekomen van de achterstand was het drie minuten later weer raak voor de gastheren nadat de vrijstaande Max de Wijze met een kopbal BVC’12 aan de 2-0 voorsprong hielp. Groene Ster wist in deze fase nauwelijks voetballend onder de druk van de thuisclub uit te komen, het rustsignaal van het foutloos acterende arbitrale trio onder leiding van Max Kok klonk dan ook als een opluchting.

Na de pauze, met aanvaller Wessel Franssen voor verdediger Sebastiaan de Jongh, liet Groene Ster vanaf de aftrap een herboren indruk achter. Na een combinatie tussen Eloy Cox en Wessel Franssen zorgde Roel Schirra al snel voor de aansluitingstreffer (1-2). Groene Ster bleef in die fase domineren met als resultaat de verdiende gelijkmaker. Op aangeven van Eloy Cox wist de goed op dreef zijnde Roel Schirra zijn achtste seizoenstreffer te produceren en de stand weer in evenwicht te brengen: 2-2. Hierna kreeg Groene Ster nog twee mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen. Dave Velraeds zag zijn inzet over gaan en de kopbal van Wessel Franssen vloog net langs de verkeerde kant van de paal. Echter ook de thuisclub bleef gaan voor de volle winst met als resultaat een spannende slotfase met veel opwindende momenten waarbij beide ploegen ervoor zorgden dat het spel in hoge snelheid van ‘box to box’ ging. Doelpunten bleven echter ook voor de thuisclub uit, de Groene Ster-verdedigers Danny Stassar, Tom Hermans en Dave Velraeds bleven fier overeind in de vaak fysieke persoonlijke duels met de BVC’12-aanvallers.

Na afloop heerste er een dubbel gevoel bij Groene Ster. Teleurstelling over de slechte eerste helft en tevredenheid over de veerkracht en vechtlust in de tweede helft. Slotconclusie is echter dat de beoogde doelstelling van zeven punten uit de eerste drie wedstrijden na de winterstop nog steeds haalbaar is. Aanstaande zondag wacht met Juliana’31 uit Malden, dat twee keer wist te winnen in 2018, opnieuw een opponent die zal knokken voor elke meter. Voor Groene Ster een enorme uitdaging om overeind te blijven in de top vier van de hoofdklasse B en daarmee ongetwijfeld een spannende pot voetbal op sportpark Pronsebroek (aanvang: 14.30 uur).

BVC’12 – Groene Ster 2-2 (2-0). 32. Dominique Scholten 1-0, 35. Max de Wijze 2-0, 53. Roel Schirra 2-1, 65. Roel Schirra 2-2. Scheidsrechter: M.J. Kok (Maastricht).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *