Groene Ster fors onderuit in stadion De Vliert

Groene Ster heeft zich afgelopen zondag niet kunnen herstellen van de 0-3 thuisnederlaag tegen Juliana’31. In stadion De Vliert, de thuishaven van eerstedivisionist FC Den Bosch, gingen de sterdragers fors onderuit tegen de jeugdige Bossche talenten (4-0).

Slechts drie dezelfde spelers van Jong FC Den Bosch stonden afgelopen zondag op het wedstrijdformulier die ook in het eerdere duel in Heerlerheide (2-1 winst voor Groene Ster) aan de aftrap verschenen. Op het kunstgras van De Vliert, waar op het laatste moment naar uitgeweken werd, kwamen beide ploegen in een gezapige eerste helft niet tot scoren. Het tempo lag enorm laag en doelrijpe kansen vielen op de vingers van een hand te tellen. De beste kansen waren voor Groene Ster. Dylan Zwartjes schoot een vrije trap vanaf zijn favoriete positie over de lat en Steff de Wit zag zijn inzet op aangeven van Roel Schirra net naast gaan. Voor Jong FC Den Bosch zorgde Shady Daoud voor het enige wapenfeit.

Na de pauze voerde de thuisclub het tempo op en de balvaardige talenten van Jong FC Den Bosch combineerden steeds makkelijker door de defensie van Groene Ster. Toch was er na ruim een uur spelen nog een goede kans voor Groene Ster, maar de inzet van Roel Schirra werd gekeerd door Jong FC Den Bosch-doelman Felino Helderton. Twee minuten later viel Kevin Werker met de hand op de bal bij een poging een voorzet weg te werken. Dit ongelukkige moment was voor de Tilburgse arbiter Roel de Cock blijkbaar voldoende aanleiding om de bal op de stip te leggen. Een buitenkansje voor de thuisclub dat Marlon Slabbekoorn, ooit een groot talent in de jeugd bij Feyenoord, wist uit te pakken: 1-0. De toegekende strafschop bleek achteraf ook meteen het breekpunt in de wedstrijd, want vijf minuten later was het duel beslist met twee snelle treffers van Jong FC Den Bosch via de ingevallen Ronaldo Lima Duarte Lopes. Waar er de eerste 65 minuten geen vuiltje aan de lucht was, bleek de makkelijk gegeven strafschop de groen-witten danig van slag te maken. De equipe van Maurice Verbunt verloor de organisatie uit het oog en het jeugdige Jong FC Den Bosch profiteerde optimaal van de vrije ruimte die ontstond doordat Groene Ster te geforceerd op zoek ging naar de gelijkmaker. Vijf minuten voor het eindsignaal bepaalde aanvoerder Zain Moghal de eindstand op 4-0.

Voor Groene Ster de tweede keer op rij een keiharde afstraffing met zeven tegentreffers in twee duels en zelf aanvallend niet tot scoren komen. De tegenvallende miniserie van vier punten uit de eerste vier duels van 2018 zal een drijfveer tot eerherstel zijn, waarbij lange tijd voor bezinning er niet is. Komende donderdagavond wacht de belangrijke derby in de 4e ronde van de districtsbeker bij klassegenoot SV Meerssen (20.00 uur) en aanstaande zondag komt Baronie uit Breda op bezoek in Heerlerheide.

Jong FC Den Bosch – Groene Ster 4-0 (0-0). 65. Marlon Slabbekoorn (strafschop) 1-0, 68. Ronaldo Lima Duarte Lopes 2-0, 71. Ronaldo Lima Duarte Lopes 3-0, 85. Zain Moghal 4-0. Scheidsrechter: R.N. de Cock (Tilburg). Geel: Anouar Aktaou (Jong FC Den Bosch), Dave Velraeds (Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *