Groene Ster kan niet stunten tegen effectief OSS’20

Groene Ster verloor afgelopen zondag op eigen veld van de ongeslagen koploper OSS’20 dat in Heerlerheide de tweede periodetitel in de wacht sleepte (0-3). De Ossenaren toonden zich uiterst effectief in het benutten van de kansen en bezorgden Groene Ster de vierde competitienederlaag op rij.

Vooraf zou het behalen van punten tegen een ploeg van het kaliber OSS’20 als een extraatje worden gezien. De Ossenaren bivakkeren vooralsnog ongenaakbaar en ongeslagen aan kop in de hoofdklasse B, scoren de meeste doelpunten en krijgen de minste doelpunten tegen. Imponerende statistieken op papier die uiteindelijk op het veld gedurende 90 minuten nog wel meevielen. Drie mogelijkheden en een schot op de lat waren de Osse wapenfeiten die gelijk ook drie doelpunten opleverden. In de eerste helft hield Groene Ster de rijen goed gesloten en kon OSS’20, behoudens een surplus aan balbezit, weinig uitrichten. Groene Ster probeerde met uitvallen voor gevaar te zorgen en leek met een 0-0 de kleedkamers op te zoeken. Nadat de 45e minuut reeds verstreken was, kende arbiter Martijn Vos uit het Gelderse Warnsveld echter nog een vrije trap toe aan OSS’20 net buiten het strafschopgebied. Een discutabele beslissing naar aanleiding van een duel tussen Kevin Werker en Metin Alkir waarbij toch weinig aan de hand leek. De vrije trap werd vervolgens benut door specialist Mats van Huijgevoort. De Osse verdediger, opgeleid bij Feyenoord en volgend seizoen actief bij tweededivisionist Kozakken Boys, krulde de bal over en door de muur in de te verwachten linkerhoek en gaf Willem-Jan Thijssen het nakijken: 0-1.

De flinke opdoffer vlak voor rust probeerde Groene Ster na de thee weg te poetsen door de aanval te zoeken. De mogelijkheden om OSS’20 echt pijn te doen, bleken echter te summier. Roel Schirra testte gastendoelman Rick van der Leest met een schot, de doorgebroken Steff de Wit speelde aan de rechterkant een aanvallende situatie niet goed uit en een vrije trap van Kevin Werker werd een prooi voor de Osse goalie. Nadat Metin Alkir namens OSS’20 de lat teisterde na balverlies van Groene Ster, werd de voorsprong twintig minuten voor het einde uitgebouwd door de bezoekers. Vlak na het moment van de aanvallende wissel, met Wessel Franssen voor verdediger Sebastiaan de Jongh, viel de treffer aan de andere kant. Te veel vrije ruimte aan de rechterzijde en het noodgedwongen naar de zijkant uitwijken van Danny Stassar betekende dat centraal Ossenaar Bob van Lith de trekker kon overhalen (0-2). Hiermee verdween de angel uit het duel. Een kopbal van Wessel Franssen na een voorzet van Dylan Zwartjes en een fout van OSS’20-doelman Rick van der Leest, welke Roy Janssen niet kon afstraffen, boden ook geen soelaas meer voor een aansluitingstreffer. De 0-3 via Bob Zonnenberg deed er vervolgens niet meer toe en bleek louter voer voor de statistieken.

Groene Ster sluit een niet al te beste tweede periode af met 8 punten en een 14e plek, nog net boven Gemert (dat in Den Bosch de zesde achtereenvolgende nederlaag leed) en hekkensluiter Woezik. In de rangschikking prijkt Groene Ster op een tiende plaats, waarbij de kloof naar de gevarenzone nog slechts vier punten bedraagt. Komende zondag wacht de Limburgse derby op bezoek bij Meerssen, een nieuwe ronde (derde periode) en derhalve ook nieuwe kansen.

Groene Ster – OSS’20 0-3 (0-1). 45. Mats van Huijgevoort 0-1, 70. Bob van Lith 0-2, 90. Bob Zonnenberg 0-3. Scheidsrechter: M. Vos (Warnsveld). Geel: Maikel van Kesteren, Roy Janssen, Steff de Wit (allen Groene Ster).

Bekijk foto’s Groene Ster – OSS’20 (bron: Tom de Cock)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *