Groene Ster 2 stevig aan kop na zege in topper bij Eijsden 2

Groene Ster 2 won afgelopen zondag de topper in de uitwedstrijd tegen nummer twee Eijsden 2 met 1-2. Een hardwerkend en gedisciplineerd spelend Groene Ster 2 heeft door deze winst de koppositie flink verstevigd in de reserve tweede klasse A. De voorsprong op nummer twee Eijsden bedraagt nu zes punten.

Na een gelijkopgaande openingsfase werd thuisclub Eijsden steeds dreigender, dit resulteerde na twintig minuten in een 1-0 voorsprong voor Eijsden. Groene Ster toonde echter veerkracht en het was amper vier minuten later de attente Robin Ogier die een breedtepass van Eijsden onderschepte en uiterst koelbloedig de gelijkmaker liet aantekenen: 1-1. Even later was de thuisclub opnieuw dicht bij een treffer, maar de sterk acterende Marc van Wersch in het Groene Ster-doel wist knap redding te brengen. Enkele minuten voor de pauze kreeg Eijsden plotseling een strafschop, nadat de arbiter eerst voordeel gaf en daarna een overtreding van Groene Ster alsnog bestrafte. De strafschop werd niet benut nadat de bal via de paal weer terug het veld in sprong. De opluchting bij Groene Ster binnen en buiten de lijnen was groot nadat Eijsden deze unieke kans om op voorsprong te komen onbenut liet.

Na de pauze was het meeste balbezit voor Groene Ster. Afstandsschoten van Semm van Dijk en Zaid Akachar gingen net naast en over het Eijsden-doel en een foutieve terugspeelbal werd door de Eijsden-doelman ternauwernood tot hoekschop verwerkt. Nadat in eerste instantie een schot van Ricky Wetterhahn van de lijn werd gehaald, viel een kwartier voor het eindsignaal de winnende treffer voor Groene Ster. Robin Ogier bediende via de rechtervleugel Jordy Mayunga op maat, die vervolgens door een Eijsden-verdediger onreglementair onderuit werd getrokken. De scheidsrechter wees dan ook resoluut naar de stip. Een buitenkansje dat Zaid Akachar knap wist te verzilveren: 1-2.

Hierna speelde Eijsden alles of niets op jacht naar de gelijkmaker en moest Groene Ster terug in de verdediging. In een spannende slotfase bleef Groene Ster knap overeind waardoor er geen verandering meer kwam in de score en de volle buit mee kon naar Heerlerheide. Een compliment aan beide ploegen voor de sportieve wijze waarop gestreden werd in dit duel ondanks de belangen (koppositie) en tevens een compliment aan de jeugdige scheidsrechter Islam Elsayyad uit Asten en zijn beide assistenten Ivo Grispen (Eijsden) en Antoine van de Veer (Groene Ster) die als arbitraal trio foutloos en sportief optraden.

Jongens en staf proficiat met dit resultaat! De weg naar een kampioenschap is nog lang, maar er is opnieuw een fraaie stap gezet. Nu volhouden. Aanstaande zondag 18 maart speelt Groene Ster 2 een thuiswedstrijd tegen WDZ 2 uit Bocholtz. Aanvang op sportpark Pronsebroek is om 10.30 uur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *