Verliezend Groene Ster laat aansluiting middenmoot liggen

Groene Ster liet afgelopen zondag op eigen veld tegen Nuenen kostbare punten liggen. Geheel onnodig verloor de thuisclub met 2-4, nadat vlak na de pauze een 0-1 achterstand was omgebogen in een 2-1 voorsprong. In plaats van op te stomen richting middenmoot komen de bedreigde vier onderste plekken op de ranglijst steeds dichterbij voor Groene Ster.

Op een zonovergoten sportpark Pronsebroek was het eerste aanvallende wapenfeit van Groene Ster. Spits Eloy Cox kopte een voorzet van Dylan Zwartjes over. De eerste tegenaanval van Nuenen in de achtste minuut was meteen succesvol. Middenvelder Jamey Raas kon geheel vrijstaand een teruggelegde bal inschieten: 0-1. Hierna zocht Groene Ster voortdurend de aanval, maar was weinig succesvol in de afronding. Meest dreigend was aanvaller Roel Schirra aan Groene Ster-zijde. Vlak voor de pauze leek de gelijkmaker in de maak, echter de ervaren Nuenen-doelman Danilo Verus wist het schot van Roel Schirra uit de bovenhoek te ranselen.

In de tweede helft kende Groene Ster een voortvarende start nadat aanvoerder Maikel van Kesteren met een kopbal Groene Ster op gelijke hoogte bracht: 1-1. Zeven minuten later was het opnieuw raak. Na een snelle omschakeling bediende Dylan Zwartjes spits Eloy Cox op maat: 2-1. Lang mocht Groene Ster niet genieten van deze voorsprong. De Groene Ster-verdediging wist de bal niet weg te werken nadat een vrije trap werd terug gekopt in de doelmond. De mee naar voren gekomen Nuenen-verdediger Joey van den Berk profiteerde en zorgde na een uur voetbal koppend voor de gelijkmaker: 2-2. Een tegenslag die Groene Ster niet meer te boven kwam. De gifbeker moest helemaal leeg, amper tien minuten later verdween een voorzet van Nuenen-speler Tim Rerimassie op ongelukkige wijze via het hoofd van Kevin Werker achter de verslagen doelman Willem-Jan Thijssen (2-3). Hierna speelde Groene Ster alles of niets om de gelijkmaker te forceren. Een tevergeefse missie, Groene Ster wist alleen met enkele afstandsschoten wat terug te doen. Het was echter opnieuw Nuenen dat via topscorer Thom van de Donk de eindstand op 2-4 wist te bepalen. Dezelfde uitslag als de eerdere wedstrijd in Nuenen en daarmee dus alles voor Nuenen en niets voor Groene Ster in de strijd voor het klassebehoud.

Aanstaande zondag nieuwe kansen voor Groene Ster als een bezoek wordt gebracht bij de ongeslagen koploper OSS’20.


Groene Ster – Nuenen 2-4 (0-1). 8. Jamey Raas 0-1, 46. Maikel van Kesteren 1-1, 52. Eloy Cox 2-1, 60. Joey van den Berk 2-2, 72. Tim Rerimassie 2-3, 78. Thom van de Donk 2-4. Scheidsrechter: B. Erkens (Gouda). Geel: Dave Velraeds (Groene Ster), Max Verkuijl (Nuenen).

Bekijk foto’s Groene Ster – Nuenen (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *