Groene Ster treft FC Lienden in tweede kwalificatieronde TOTO KNVB beker

Zaterdagmorgen 7 juli heeft op de KNVB Campus in Zeist de loting plaats gevonden voor de eerste en tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB bekertoernooi. In de tweede kwalificatieronde treft Groene Ster op het eigen sportpark Pronsebroek tweededivisionist FC Lienden. De winnaar van dit bekerduel plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de TOTO KNVB Beker, waarin ook de profclubs instromen. De speeldatum van deze bekerontmoeting is vastgesteld op woensdag 22 augustus 2018 (aanvang: 20.00 uur).

Beide ploegen behoeven de eerste kwalificatieronde niet in actie te komen. Groene Ster kreeg een vrijlot in de eerste voorronde en tegenstander FC Lienden is als tweededivisionist automatisch geplaatst voor de tweede kwalificatieronde. Aan de 101e editie van het nationale bekertoernooi beginnen in totaal zeventig amateurclubs. De eerste kwalificatieronde voor de TOTO KNVB Beker wordt gespeeld op zaterdag 18 en zondag 19 augustus. De wedstrijden in de tweede kwalificatieronde staan op de rol voor woensdag 22, zaterdag 25 en zondag 26 augustus.

Met FC Lienden krijgt Groene Ster een zware, maar bovenal uitdagende klus voor de kiezen. Het ‘Chelsea van de Betuwe‘ heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot één van de best presterende amateurverenigingen van Nederland getuige het algeheel kampioenschap in 2015 en het kampioenschap bij de zondagamateurs in 2016. FC Lienden speelt al een aantal jaren onafgebroken in de top van het amateurvoetbal. Vanaf seizoen 2010-2011 t/m seizoen 2015-2016 acteerde FC Lienden in de toenmalige topklasse en vanaf seizoen 2016-2017 maakt FC Lienden deel uit van de nieuwe Tweede Divisie. Afgelopen seizoen, waarin de succesvolle trainer Hans Kraaij jr. eind april opstapte, speelde de Liendenaren zich op de slotdag van de competitie veilig met een 14e plek als eindklassering.


groenester-logo

Loting eerste kwalificatieronde

Thuis Uit
A Quick ’20 DVS ’33 Ermelo
B FC ‘s-Gravenzande Quick
C ASWH MASV
D Alverna ODIN ’59
E Hoek ADO ’20
F Urk SDO
G Harkemase Boys asv De Dijk
H Sportlust ’46 HBS
I Zaanlandia Achilles ’29
J Eemdijk VC Vlissingen
K GOES Staphorst
L O.S.S. 1920 Noordwijk
M EVV Brielle
N SteDoCo Cluzona
O JOS/Watergraafsmeer Westlandia
P Bekkerveld Hercules

Loting tweede kwalificatieronde

Thuis Uit
Winnaar H ONS Sneek
Gemert Winnaar E
Alcides VVOG
Winnaar B Excelsior Maassluis
DZC’68 Scheveningen
Rijsburgse Boys Ajax
Blauw Geel ’38/JUMBO Winnaar F
Groene Ster FC Lienden
Winnaar I Winnaar G
Spakenburg Wittenhorst
Uno Animo VVSB
RKAV Volendam Winnaar M
OJC Rosmalen Flevo Boys
UNA Winnaar J
Te Werve Marvilde
Winnaar K HSC ’21
HHC Hardenberg OFC
JVC Cuijk Koninklijke HFC
sv DFS BVV Barendrecht
DOVO Quick Boys
Winnaar D vv Dongen
Winnaar O Winnaar N
SJC FC Lisse
De Treffers Winnaar A
GVVV TEC
Winnaar P Winnaar C
IJsselmeervogels Winnaar L

BEKIJK DE LOTING:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *