Groene Ster op bezoek bij Gemert voor hoofdklasse-topper

Na het midweekse bekersucces tegen derdedivisionist TEC is het zaak voor Groene Ster om de draad in de competitie weer op te pakken. Komende zondag wacht de trip naar Gemert, met drie punten achterstand op Groene Ster op een vierde plaats terug te vinden. Een heuse topper in de hoofdklasse B, waar tevens op de vijfde speeldag het duel Halsteren (3) – Baronie (2) wordt gespeeld. ‘Super Sunday’ derhalve op de laatste zondag van de maand september.

Groene Ster zal in Gemert de ongeslagen zegereeks intact willen laten om ook op het immer fraaie sportpark Molenbroek voor de winstkansen te gaan. Gemert heeft zich de voorbije jaren ontpopt als een angstgegner voor de groen-witten waarbij het voor Groene Ster altijd lastige middagen bleken te zijn. In de laatste twee seizoenen liet Groene Ster in de onderlinge duels Gemert aardig wankelen, maar buiten een 3-3 remise (seizoen 2016-2017) in Heerlerheide werd er geen resultaat geboekt. Vorig seizoen ging Groene Ster in het laatste competitieduel van 2017 met 3-1 onderuit bij Gemert, werd het thuisduel nipt verloren met 1-2 en eindigde ook de strijd in de halve finale van de districtsbeker in mineur met een 2-1 nederlaag in extremis. Groene Ster zal dus zondag naar Gemert afreizen met het doel een resultaat weg te kapen en die sportieve revanche aan de dag te leggen. De huidige status van koploper in de hoofdklasse B en de manier waarop tegen TEC de laatste 32 van de TOTO KNVB beker werden bereikt, zullen daarbij een steuntje in de rug geven om met vertrouwen aan de aftrap te verschijnen.

Gemert, dat afgelopen donderdag een unieke bekerwedstrijd tegen Feyenoord speelde, startte de competitie met een kleine nederlaag (2-1) bij titelpretendent Halsteren en boekte vervolgens drie riante zeges (5-2 thuis tegen IFC, 7-1 thuis tegen De Meern, 0-3 uit bij Minor). Het doelsaldo (16-5) maakt duidelijk dat Gemert aanvallende kwaliteiten in huis heeft waarbij het spitsenkoppel Van Pol/Kemper voor meer dan de helft de productie voor hun rekening namen. Het is aan Groene Ster om zich daartegen te wapenen en voor de mogelijkheden te gaan. De groen-witten hebben immers ook al 14 maal het netje weten te vinden, waardoor de ontmoeting van zondag wel eens van een interessant niveau kon gaan worden.

Geef u op voor de busreis naar Gemert!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Gemert. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Molenbroek
Sportlaan 9
5421 SK Gemert

HoofdklasseB

Zondag 30 september 2018

Gemert – Groene Ster

Locatie: Sportpark Molenbroek

Scheidsrechter: Victor Ris uit Groningen

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 11.00 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 5 UDI’19/CSU Leonidas 14.00 uur
30-09-2018 Halsteren Baronie 14.30 uur
Periode 1 Vlissingen sva Papendorp 14.00 uur
IFC Minor 14.00 uur
Meerssen Alphense Boys 14.30 uur
Gemert Groene Ster 14.00 uur
De Meern Unitas 14.00 uur
RKAVV Nuenen 18.00 uur zaterdag 29-09-18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *