Winnend Groene Ster breekt met traditie bij IFC

Groene Ster behaalde afgelopen zondag een belangrijke 1-2 overwinning bij IFC. Na twee nederlagen in de voorbije twee seizoenen op bezoek bij IFC doorbrak Groene Ster in Hendrik Ido Ambacht die statistiek waardoor er na twee mindere resultaten (Gemert en Meerssen) weer de volle driepunter mee ging naar Heerlerheide. Daarnaast is Groene Ster de enige Limburgse ploeg die ooit de volle winst wist te behalen bij IFC. Door deze overwinning staat Groene Ster samen met Baronie op een gedeelde tweede plaats achter lijstaanvoerder Halsteren.

Zonder de geblesseerde Dylan Zwartjes, maar met de van een schorsing teruggekeerde Jorrit Ritzen in de basis, stond Groene Ster aan de aftrap in Zuid-Holland. De groen-witten hadden het meeste balbezit, maar IFC liet zich steeds inzakken en moest het hebben van de snelle omschakeling. Door een te trage opbouw bij Groene Ster en een nog weinig initiatief nemend IFC voltrok zich een niet al te aantrekkelijk schouwspel voor de pauze, waardoor de aanwezige toeschouwers meer van de aangename najaarszon genoten. Toch vielen er enkele goede momenten te noteren. De eerste aanval was voor IFC. Door slordig balverlies kwam de sterke rechterspits Everon Pisas van IFC in balbezit, echter de degelijk spelende Dave Velraeds greep resoluut in. Aanvallende momenten van Groene Ster leverde niet gevaarlijke afstandsschoten op van Chefrino Eind en Danny Stassar. Na een half uur spelen kende Groene Ster een sterke fase. Cem Unal werd in kansrijke positie omver gelopen zonder enige sanctie en een fraai schot van Danny Stassar werd tot hoekschop verwerkt door de IFC-doelman. In de 37e minuut werd Chefrino Eind onreglementair aangetikt binnen het zestienmetergebied. De toegekende strafschop werd door Mick Hellemons vakkundig verzilverd: 0-1.

Meteen in de tweede helft over en weer wat kleine kansen. Voor Groene Ster bediende Danny Stassar met een strakke voorzet Chefrino Eind die net niet bij de bal kwam. De meeste dreiging aan de zijde van de gastheren kwam via Juthlen Castillo op de linkervleugel, maar echt gevaarlijk werd IFC niet. Nadat enkele goede aanvallen van Groene Ster door de drie aanvallers niet effectief werden uitgespeeld, viel toch de bevrijdende 0-2. Een vrije trap van Thom Vluggen werd een kwartier voor het einde door de meegekomen verdediger Mick Hellemons attent ingetikt: 0-2. Hierna zette IFC in op een alles of niets offensief. Dit resulteerde vier minuten voor het eindsignaal uit het niets in de aansluitingstreffer via IFC-aanvaller Joey Grootenboer (1-2). Hierna volgde een benauwde slotfase waarin Groene Ster niet noemenswaardig werd getest en er ook niet meer gescoord werd.

Groene Ster behaalde een verdiende overwinning. De hoekschoppenverhouding 8-2 in het voordeel van Groene Ster gaf achteraf het veldoverwicht het beste weer. In navolging van de wedstrijden tegen Gemert (1-0 verlies) en Meerssen (1-1) zal de technische staf opnieuw het effectiever omgaan met de kansen als oorzaak zien voor het feit dat IFC te lang overeind kon blijven. Op naar zondag als de thuiswedstrijd tegen RKAVV uit Leidschendam voor de deur staat.

IFC – Groene Ster 1-2 (0-1). 38. Mick Hellemons (strafschop) 0-1, 75.ย Mick Hellemons 0-2, 87. Joey Grootenboer 1-2. Scheidsrechter: Bilal Sahiner (Oss). Geel: Danny Slingerland (IFC), Dave Velraeds, Mick Hellemons (beiden Groene Ster).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *