Groene Ster hervat competitie met derby in Meerssen

Aanstaande zondag hervat Groene Ster de competitie in de hoofdklasse B met de Limburgse derby bij SV Meerssen. Of er daadwerkelijk gevoetbald gaat worden is hoogst onzeker na de aanhoudende vorstperiode en sneeuwval van deze week. De dooi zal zijn intrede moeten doen en dan nog zal het doorgaan afhankelijk zijn van de veldomstandigheden op het hoofdveld (natuurgras) van SV Meerssen.

Groene Ster kwam afgelopen zondag niet in actie. Na het wegvallen van sva Papendorp telt de hoofdklasse B nog maar 15 teams, waardoor vorige week de nieuwe tweede periode van start ging. SV Meerssen, waar in de winterstop goalgetter Jordie van der Schoot verkaste naar België, hervatte de competitie verleden week met een doelpuntloos gelijkspel bij Leonidas. De Meerssenaren wisten eerder dit seizoen bij Groene Ster in de slotfase een puntje (1-1) weg te kapen, waarbij Groene Ster verzuimde al in een eerder stadium de wedstrijd op slot te gooien. Vorig seizoen eindigde het competitietreffen in Meerssen eveneens onbeslist. In een wedstrijd die vanwege staking in twee delen werd gespeeld ging uiteindelijk een 1-1 remise de boeken in.

Na een intensieve voorbereiding op de tweede seizoenshelft zal Groene Ster er zondag veel aan gelegen zijn om de fraaie rangschikking van voor de winterstop verder gestalte te geven. Met de minste verliespunten van alle ploegen in de hoofdklasse B heeft Groene Ster zich nadrukkelijk gemeld in de top van de ranglijst. De ploeg van Maurice Verbunt staat op drie punten achterstand van lijstaanvoerder Halsteren en heeft twee duels minder gespeeld.

Indien de Limburgse derby Meerssen – Groene Ster wordt afgelast, zal Groene Ster komende zondag op het eigen sportpark Pronsebroek een oefenduel spelen tegen eersteklassser VV Schaesberg (aanvang: 12.00 uur).

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Marsana
Proost de Beaufortstraat 21
6231 EB Meerssen

HoofdklasseB

Zondag 27 januari 2019

SV Meerssen – Groene Ster

Locatie: Sportpark Marsana

Scheidsrechter: Arthur Midden uit Heteren

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 17 UDI’19/CSU Unitas 14.00 uur
27-01-2019 Gemert Nuenen 14.00 uur
Periode 2 IFC Alphense Boys 14.00 uur
Vlissingen Minor 14.00 uur
De Meern Baronie 14.00 uur
RKAVV Leonidas 14.30 uur
Meerssen Groene Ster 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *