Groene Ster blijft in spoor kopgroep na nipte zege

Groene Ster blijft deel uitmaken van de topploegen in de hoofdklasse B. Afgelopen zondag werd het thuisduel tegen IFC in een kleine zege omgezet: 1-0. Na een dubbelblanke ruststand was uiteindelijk een toegekende strafschop voor Groene Ster de aanleiding tot de enige treffer van de middag. Mick Hellemons verzilverde het buitenkansje een kwartier voor het eindsignaal en bezorgde Groene Ster alweer de 11e seizoensoverwinning. Door een aantal verrassende resultaten op andere velden, Baronie en Halsteren morsten allebei punten, blijft het ongekend spannend in de top van de ranglijst. De ploeg van Maurice Verbunt staat weliswaar op een vierde stek, maar heeft nu wel de minste verliespunten in de hoofdklasse B en tevens van alle 63 zaterdag-en zondaghoofdklassers bij elkaar. Een mooie primeur voor de dit seizoen uitstekend presterende equipe van hoofdtrainer Maurice Verbunt.

Elke wedstrijddag in de hoofdklasse B levert weer verrassende uitslagen op. Van de zeven wedstrijden op de 20e speeldag wisten vijf lager geklasseerde ploegen een positief resultaat te behalen tegen een ploeg die hoger genoteerd staat in de hoofdklasse B. Alleen Gemert (2-3 zege bij Alphense Boys) en Groene Ster bleken een uitzondering. Groene Ster heeft goede herinneringen aan thuisduels tegen IFC uit Hendrik Ido Ambacht. Vorig seizoen eindigde het treffen in een riante 5-1 zege voor de groen-witten. In seizoen 2016-2017 ging een 4-0 thuiszege voor Groene Ster de boeken in. Dit keer ging het niet van een leien dakje, maar trok Groene Ster wel de minimale 1-0 zege over de streep. IFC kende een slechte start in 2019 met vier nederlagen op rij, incasseerde in die duels in totaliteit 18 tegentreffers en startte in Heerlerheide met een behoudend concept met vijf verdedigers. Vlak na de aftrap van prins Ivo I van CV De Bokkeriejesj had Groene Ster al de mogelijkheid om de score te openen, maar de poging van Chefrino Eind belandde over het IFC-doel. Daarna zeilde een vrije trap van Dylan Zwartjes maar net over en de volgende vrije trap vanuit een andere positie spatte op de paal uiteen. Hoofdtrainer Maurice Verbunt werd al vroeg genoodzaakt om de geblesseerde Thom Vluggen te vervangen voor Steff de Wit. Aanvallend moest Groene Ster daardoor aan creativiteit inboeten tegen de compact verdedigende bezoekers. Voor de rust werd er niet meer gescoord op een stralend sportpark Pronsebroek. Groene Ster-doelman Job van de Walle pareerde een inzet van IFC-aanvoerder Danny Slingerland en aan de andere kant troffen achtereenvolgens inzetten van Maikel van Kesteren, Nathan Rutjes en Dave Velraeds geen doel.

Ook in de tweede helft bleef een doelpunt lange tijd uit, ondanks dat Groene Ster de meeste kansen wist te creรซren. Zo werd een schot van aanvoerder Maikel van Kesteren gekraakt door IFC-doelman Davey van Pelt, vloog een inzet van Cem Unal rakelings langs de paal en pakte de IFC-goalie een vrije trap van Dylan Zwartjes klemvast. In de verwoede pogingen om de openingstreffer te forceren, moest Groene Ster op haar hoede blijven voor de tegenstoot van de bezoekers. Nadat Job van de Walle redding wist te brengen op een inzet van Achraf el Hajouti kon het thuispubliek een kwartier voor het eindsignaal dan toch opveren voor een doelpunt. Nathan Rutjes bracht Chefrino Eind in stelling, waarna de topscorer van Groene Ster in het strafschopgebied onderuit werd getrokken door de inmiddels extra ingebrachte IFC-mandekker Marco Bouwman. De door arbiter Jules Nelissen toegekende strafschop werd onberispelijk verzilverd door Mick Hellemons: 1-0. De terechte openingstreffer zorgde voor opluchting binnen de Groene Ster-gelederen en een consolidatie van de voorsprong. Enkel de rode kaart voor de ingevallen IFC-er Juthlen Castillo, die Nathan Rutjes keihard onderuit schoffelde, bleek nog het enige opwindende moment in de slotfase.

Groene Ster blijft door deze minimale zege meedoen in de top en ziet inmiddels het gat naar de subtop, met Unitas op een vijfde plek als eerste achtervolger, oplopen tot zeven punten. Komende zondag staat een belangrijk inhaalduel bij UDI’19/CSU op het programma. Een sportieve uitdaging waar Groene Ster de mogelijkheid heeft om een mooie stap te zetten richting de ploegen uit de top 3.

Groene Ster – IFC 1-0 (0-0). 74. Mick Hellemons (strafschop) 1-0. Rood: Juthlen Castillo (IFC). Geel: Dave Velraeds (Groene Ster), Ozan Cimen (IFC). Scheidsrechter: Jules Nelissen (Deventer).

Bekijk foto’s Groene Ster – IFC (bron: Tom de Cock)


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *