Groene Ster maakt zich op voor topper in hoofdklasse B

Nog 6 finales staan er voor Groene Ster te wachten in de razend spannende competitie van de hoofdklasse B. Komende zondag wacht in Breda de regelrechte topper tegen huidig koploper Baronie. De winnaar van dit duel komt in een kansrijke positie voor het kampioenschap. In de huidige tussenstand komen maar liefst 5 ploegen in aanmerking voor de titel. Groene Ster steeg afgelopen zondag naar de tweede plaats. Met vier punten achterstand en een wedstrijd minder gespeeld zijn de groen-witten de naaste belager van de Baronnen. Gemert, Halsteren en periodewinnaar Unitas zitten echter ook op het vinkentouw.

Wie voor aanvang van het seizoen zou hebben verteld dat Baronie en Groene Ster op 14 april 2019 als respectievelijk nummer 1 en nummer 2 van de competitie een heuse topper zouden spelen, zou toch vreemd worden aangekeken. Evenals Groene Ster presteert Baronie aanmerkelijk beter dan in het vorige seizoen. Waren beide teams destijds elkaars grootste concurrenten in de onderste regionen, inmiddels zijn het opnieuw concurrenten, echter ditmaal om de titelstrijd. Na vorig seizoen net boven de streep te zijn geëindigd, is de ploeg van trainer Jurriaan van Poelje aan een sterk seizoen bezig onder aanvoering van de aanvallende nieuwelingen Mijnhijmer, Mohammad en Mekkaoui. Baronie, dat door bestuurlijke problemen in financiële nood zit en met crowdfunding het tij probeert te keren, is op eigen bodem nog ongeslagen. Alleen Meerssen (0-0), RKAVV (0-0) en Minor (2-2) wisten Baronie punten af te snoepen in Breda.

Door drie zeges op rij (De Meern, Meerssen en Leonidas) klom Groene Ster naar de tweede stek achter Baronie, waardoor het duel van komende zondag het predikaat topper meer dan waard is. De ploeg van trainer Maurice Verbunt kan de komende reeks finales (drie thuisduels en drie uitduels) vol aangrijpen om voor het maximale te gaan. Zondagmiddag wacht de eerste finale waarin Groene Ster, zoals al eerder dit seizoen werd getoond, als team een hoog niveau zal moeten nastreven om Baronie in de hoofdklasse-topper van repliek te dienen. Op 9 december 2018 slaagde Groene Ster in die opzet en werd eveneens in een rechtstreekse topper Baronie met 1-0 verslagen in Heerlerheide. In een vooral tactisch duel met weinig kansen voor beide doelen zorgde Thom Vluggen in de tweede helft voor de winnende treffer van de middag. Komende zondag een hernieuwd topduel tussen beide in 1926 opgerichte verenigingen. Arbiter Roel van der Werff uit Drunen zal op sportpark De Blauwe Kei de 22 spelers in de topper van de hoofdklasse B vanaf 14.30 uur tot voetbal manen.

Geef u op voor de busreis naar Breda!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 11.00 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Breda. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Blauwe Kei
Blauwe Kei 1a
4834 AW Breda

HoofdklasseB

Zondag 14 april 2019

Baronie – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Blauwe Kei

Scheidsrechter: Roel van der Werff uit Drunen

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 11.00 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 25 Alphense Boys RKAVV 14.00 uur
14-04-2019 Gemert Leonidas 14.00 uur
Periode 2 IFC De Meern 14.00 uur
Halsteren Minor 14.30 uur
Nuenen Unitas 14.30 uur
Meerssen Vlissingen 14.30 uur
Baronie Groene Ster 14.30 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *