Groene Ster voor eigen publiek tegen Nuenen

Groene Ster vervolgt op Paaszaterdag de spannende titelstrijd in de kopgroep van de hoofdklasse B met een thuisduel tegen RKSV Nuenen (aanvang: 18.00 uur). Na de riante 2-7 winst van Groene Ster in de rechtstreekse topper bij koploper Baronie en het feit dat ook Gemert, Halsteren en Unitas geen fout maakten, kroop de top vijf nog dichter naar elkaar toe. In de komende weken zal de kampioensrace in de hoofdklasse B tot een climax gaan komen.

De eerstvolgende tegenstander voor Groene Ster in de finalereeks is RKSV Nuenen. De ploeg van hoofdtrainer Jan Poortvliet, de oud-international die 19 keer uitkwam voor het Nederlands elftal, vertoeft dit seizoen al geruime tijd onbedreigd op een zesde plaats in de hoofdklasse B. Opvallende statistiek bij Nuenen is dat de ploeg van de 32 behaalde punten meer dan 70% (23 punten) buitenshuis wist te behalen. Op eigen terrein wist Nuenen slechts 9 punten bij te schrijven. Een lastig te bespelen tegenstander derhalve, wat ook in bleek in de vorige ontmoeting. Op 2 december 2018 lukte het Groene Ster om in een spannende wedstrijd via de winnende treffer van Chefrino Eind de minimale 0-1 winst naar zich toe te trekken. Door deze overwinning wist Groene Ster de aanval van Nuenen af te slaan en liet hoofdtrainer Maurice Verbunt halverwege de competitie na afloop weten: “Wij gaan voor een plek in de top vijf. En dan maar zien wat er nog meer in zit”. Na de eclatante zege bij koploper Baronie en daarmee de vierde zege op rij heeft Groene Ster ineens de beste uitgangspositie qua verliespunten van de ploegen in de top vijf. De groen-witten zullen aanstaande zaterdag willen voortborduren op de sterke teamprestatie van verleden week en zich daarbij terdege beseffen dat winst de doelstelling is in een wedstrijd die weer met 0-0 begint. Rob Wassink uit Hoofddorp is de leidsman die om 18.00 uur voor de aftrap zal fluiten op sportpark Pronsebroek.

Wij nodigen alle leden van Groene Ster van harte uit om het vlaggenschip komende zaterdag als 12e man massaal te ondersteunen. Met het mooie weer in het vooruitzicht en de spannende titelrace een ideale combinatie om de jongens langs de lijn aan te moedigen. Aanvang: 18.00 uur. Mis het niet en zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zaterdag 20 april 2019

Groene Ster – Nuenen

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Rob Wassink uit Hoofddorp

aanvang: 18.00 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 26 Groene Ster Nuenen 18.00 uur
20-04-2019 UDI’19/CSU Alphense Boys 18.00 uur
Periode 2 Vlissingen IFC uitgesteld zondag 28-04-19
RKAVV Gemert 18.00 uur
Unitas Baronie 18.00 uur
Minor Meerssen 18.00 uur
De Meern Halsteren 18.00 uur

 


PUPIL VAN DE WEEK

Zaterdag 20 april 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – Nuenen 1 Xavi Wijnen pupil van de week. Xavi is 6 jaar en zit in groep 3 van basisschool Mijn Spoor. Xavi speelt in JO8-6 welk team getraind wordt door Jeroen Duisings en vader Roger Wijnen. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete spelers zijn Dusan Tadic van Ajax en Nathan Rutjes van Groene Ster. Xavi voorspelt een 5-2 overwinning voor Groene Ster tegen Nuenen.

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *