Groene Ster 2 toont veerkracht in topper

Koploper Groene Ster 2 heeft afgelopen zondag naaste achtervolger Boekel Sport 3 met 2-3 verslagen. Hierdoor bedraagt, met nog drie wedstrijden te gaan, de voorsprong op de Brabanders vier punten. Groene Ster 2 moest enorm diep gaan om de overwinning in de wacht te slepen. Op basis van een enorme wilskracht wisten de sterdragers in de tweede helft een 2-1 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning. Een collectieve topprestatie van ons jeugdige tweede elftal.

Klokslag 07.30 uur zondagmorgen vertrok vanaf sportpark Pronsebroek een bomvolle bus (spelers, staf en supporters) richting Boekel in Oostelijk Noord-Brabant, ruim 100 kilometer van Heerlerheide. De voorbereiding was optimaal voor deze topper. Het trainen op natuurgras in plaats van op kunstgras in de laatste weken door het tweede elftal bleek geen overbodige luxe te zijn geweest. De topper in de reserve eerste klasse werd gespeeld op een hobbelig bijveld en niet op het hoofdveld dat er als een biljartlaken bij lag.

Vanaf de aftrap was het meeste balbezit voor de thuisclub, de oudere en fysiek sterke spelers van Boekel Sport hadden duidelijk minder moeite met het moeilijk bespeelbare veld. Na bijna een half uur spelen kwam Boekel Sport door een verrassend afstandsschot op een 1-0 voorsprong. Groene Ster toonde veerkracht en zocht vanaf de aftrap de aanval op en niet zonder succes. Een vrije trap van Tom Hermans werd door aanvoerder Milan Bos goed ingekopt waarna de Boekel Sport-doelman de bal niet onder controle kreeg. Jay Schuivens reageerde attent en scoorde de gelijkmaker (1-1). Hierna bleef tot de pauze toch het meeste gevaar van de thuisclub komen waarbij met name spelhervattingen veel gevaarlijke momenten voor het doel van Groene Ster-goalie Marc van Wersch opleverden. Op slag van rust scoorde Boekel Sport met een rake kopbal de 2-1 opnieuw uit een hoge voorzet.

In de tweede helft toonde Groene Ster het ware gezicht. De ploeg bleef verdedigend fier overeind, werkte keihard op het middenveld en scoorde twee prima doelpunten waarmee de 2-1 achterstand werd omgebogen in een 2-3 voorsprong. Een kwartier voor tijd bediende Jordy Mayunga na een fraaie solo de goed meegelopen Youri Vraets op maat die de hernieuwde gelijkmaker (2-2) liet aantekenen. Vijf minuten later zorgde de hardwerkende topscorer Zaid Akachar op aangeven van Youri Vraets voor de luid bejubelde 2-3 voorsprong. Hierna zette de thuisclub aan voor een hevig slotoffensief, maar het tweede elftal van Groene Ster gaf geen krimp. Ook de te ruim bemeten blessuretijd (bijna 15 minuten) bracht daar geen verandering in.

Groene Ster 2 doet goede zaken in de kampioensrace en speelt aanstaande zondag thuis tegen DVO 2 uit Sittard. Aftrap in sportpark Pronsebroek is om 10.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *