Groene Ster kan het afmaken in Alphen aan den Rijn

19 mei 2019 kan een historische dag worden voor Groene Ster. Bij een zege op Alphense Boys stellen de groen-witten de eerste hoofdklasse-titel in de clubhistorie veilig. Zeven overwinningen in rij in competitieverband hebben Groene Ster op ‘pole position’ gebracht voor het ultieme einddoel: het kampioenschap in de hoofdklasse B. Om dit te bereiken is winst het uitgangspunt in het laatste uitduel van het lopende seizoen.

Nog twee speeldagen en de competitie zit erop. Vijf ploegen hebben dit seizoen in de top van de hoofdklasse B beurtelings met elkaar van plek gewisseld om de hoogste plek. Daarachter komt op gepaste afstand een klein groepje dat veilig is en daarachter strijden een handvol ploegen voor het ontlopen van de nacompetitieplekken. Voor Groene Ster wacht op sportpark De Bijlen de sportieve uitdaging om tot winst te komen zonder naar andere resultaten te hoeven kijken. Opponent Alphense Boys is met ruim 1000 leden een van de grootste sportverenigingen in Alphen aan den Rijn. Na de promotie in seizoen 2016-2017 naar de hoofdklasse speelde Alphense Boys vorig seizoen in de hoofdklasse A en behaalde daar een 7e plaats in de eindrangschikking. De club van erelid Kees Jansma en Ajax-speler Noussair Mazraoui, die als pupil één jaar bij Alphense Boys speelde voordat hij naar Ajax ging, sprak voorafgaand in de media de ambitie uit om te promoveren naar de derde divisie. In de praktijk bleek de ploeg van trainer Hein van Heek zich twee weken geleden definitief veilig te hebben gespeeld na de remise op eigen veld tegen Leonidas (2-2). In de resterende wedstrijden staat voor Alphense Boys weinig meer op het spel behoudens de inzet voor een mogelijke zesde plaats om als ‘best of the rest’ te eindigen. Met die insteek zullen de Alphenaren aan de aftrap verschijnen.

Vanaf 24 maart jl. wist Groene Ster een winstreeks neer te zetten die ervoor zorgde dat geleidelijk de stap naar de koppositie kon worden gezet. Winst op Meerssen leverde een derde plek op, winst op Leonidas resulteerde in een tweede plek op de ranglijst en het echte kantelpunt kwam naar de afgetekende 2-7 overwinning bij voormalig koploper Baronie. In de rechtstreekse topper tegen de Bredase ploeg kreeg Groene Ster een gigantische boost en het geloof dat dit seizoen echt voor de hoofdprijs gespeeld kon worden. In het vervolg werden Nuenen, Minor en Vlissingen aan de zegekar gebonden en werd en passant de bekerfinale van het district Zuid II bereikt waarin op zondag 9 juni het toetje van het seizoen wacht tegen eersteklasser SV TOP. De eerste opgave voor Groene Ster is winst bij Alphense Boys komende zondag. Met datgene wat er op het spel staat, zal Hoofdtrainer Maurice Verbunt zijn manschappen weinig hoeven te motiveren. In het eerdere onderlinge treffen tussen Groene Ster en Alphense Boys wisten de groen-witten aan het langste eind te trekken met 2-1. Een overwinning die na vier speelronden de koppositie opleverde, waarna ‘Groene Ster alleen aan kop in B’ de sprekende kop op Teletekstpagina 801 bleek te zijn. Zondagmiddag (aanvang: 14.00 uur!) zal vol de strijd aangegaan moeten worden om een nieuw stuk historie te schrijven.

Geef u op voor de busreis naar Alphen aan den Rijn!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 09.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Alphen aan den Rijn. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). Er is nog een beperkt aantal plaatsen in de bus. De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Supporters die op eigen vervoer richting de provincie Zuid-Holland afreizen, kunnen de navigatie afstellen op onderstaand adres. Wij hopen op veel support van de trouwe achterban om de spelers van Maurice Verbunt, Remo Gielkens en Diego Jongen langs de lijn als 12e man te ondersteunen.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Bijlen
Sportlaan 4
2406 LD Alphen aan den Rijn

HoofdklasseB

Zondag 19 mei 2019

Alphense Boys – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Bijlen

Scheidsrechter: Jurjen Kaper uit Groningen

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 09.45 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 29 UDI’19/CSU De Meern 14.00 uur
19-05-2019 Halsteren Nuenen 14.00 uur
Periode 2 Gemert Minor 14.00 uur
Vlissingen Leonidas 14.00 uur
IFC RKAVV 14.00 uur
Meerssen Baronie 14.00 uur
Alphense Boys Groene Ster 14.00 uur

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *