Groene Ster maakt hoofdklasse-cirkel rond tegen UDI’19

Kampioen Groene Ster sluit komende zondag een memorabel seizoen in de hoofdklasse B af met een thuisduel tegen UDI’19/CSU. De hele club is nog in de ban van de titel en het feest dat in de afgelopen dagen zijn weerga niet kende. Groene Ster maakt volgend seizoen de stap naar de Derde Divisie en speelde het klaar dit seizoen om voor een historisch moment in de clubhistorie te zorgen.

De spanning bovenin de ranglijst is er van af. Enkel Baronie en Gemert gaan in een rechtstreeks duel nog uitmaken wie het laatste ticket voor de nacompetitie ontvangt (na Unitas en Halsteren). Ook onderin wordt nog een felle strijd gevoerd voor het ontlopen van de gevarenzone. Groene Ster en middenmoter UDI’19/CSU spelen voor de spreekwoordelijk eer, maar zullen er vast en zeker nog alles aan willen doen om er een leuke wedstrijd van te maken. Groene Ster zal voor het eigen hondstrouwe publiek nog een keer willen laten zien waartoe het dit ongekende seizoen in staat is gebleken. De groen-witten maken zich weliswaar op voor de bekerfinale tegen SV TOP op zondag 9 juni, maar de ploeg van Maurice Verbunt kan zondag ook bij winst een ongeëvenaarde puntengrens (64) behalen. In de historische eindklasseringen van de competities van Groene Ster 1 is een dergelijk hoog puntenaantal nog nooit eerder behaald. Tevens heeft Groene Ster de mogelijkheid om de best presterende hoofdklasser te worden van alle zaterdag-en zondaghoofdklassers bij elkaar. Tel daarbij op dat topscorer Chefrino Eind (15 treffers) nog de top drie van de topscorerslijst kan benaderen en de ingrediënten voor een aantrekkelijke pot voetbal zijn aanwezig.

Saillant detail is dat het hoofdklasse-avontuur voor Groene Ster ook ooit begon tegen UDI’19. In seizoen 2003-2004 waren de Udenaren eveneens de tegenstander op sportpark Pronsebroek en dat voor het debuutduel van Groene Ster in de hoofdklasse B. Middels een raak afstandsschot van Leon Coolen wist Groene Ster op zondag 31 augustus 2003 de eerste overwinning in de hoofdklasse te boeken (1-0). Nu, bijna 16 jaar later, zwaait Groene Ster de hoofdklasse uit tegen UDI’19 om vanaf de zomer de focus te leggen op de Derde Divisie.

Zondagmiddag zullen een drietal spelers voor de aftrap worden gehuldigd in verband met een jubileum aantal officiële duels in de hoofdmacht van Groene Ster. Dave Velraeds (100), Roy Janssen (250) en aanvoerder Maikel van Kesteren (400) bereikten allemaal een mijlpaal dit seizoen en zullen in het zonnetje worden gezet voor hun verdiensten voor de club. Wij nodigen u allemaal uit om aanwezig te zijn bij de kampioenen voor het slotduel in de hoofdklasse B. Aanvang: 14.30 uur. Mis het niet en zorg dat je erbij bent!

HoofdklasseB

Zondag 26 mei 2019

Groene Ster – UDI’19/CSU

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Arthur Midden (Heteren)

aanvang: 14.30 uur

PROGRAMMA

Wedstrijddag 30 Baronie Gemert 14.30 uur
26-05-2019 Unitas IFC 14.30 uur
Periode 2 RKAVV Meerssen 14.30 uur
De Meern Alphense Boys 14.30 uur
Leonidas Halsteren 14.30 uur
Groene Ster UDI’19/CSU 14.30 uur
Nuenen Vlissingen 14.30 uur

PUPIL VAN DE WEEK

Zondag 26 mei 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – UDI’19/CSU 1 Joey Duisings pupil van de week. Joey is 6 jaar en zit in groep 2 van basisschool De Wegwijzer. Joey speelt in JO8-6 welk team getraind wordt door zijn vader Jeroen Duisings en Roger Wijnen. Zijn favoriete club is Barcelona en zijn favoriete speler is Lionel Messi. Joey voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen UDI’19/CSU.

 

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *