Derde divisies krimpen in naar zeventien clubs

Groene Ster speelt komend seizoen in een iets kleinere Derde Divisie. De KNVB heeft besloten om de twee competities van de Derde Divisie (zaterdag en zondag) te verkleinen van achttien naar zeventien ploegen.

Vanwege het verdwijnen van Jong Vitesse en Jong FC Groningen uit de voetbalpiramide is de voetbalbond genoodzaakt om de twee Derde Divisies in te krimpen. In plaats van vier clubs uit het betaald voetbal komen volgend seizoen twee BVOโ€™s met een beloftenteam uit in de Derde Divisie: Jong Almere City FC en Jong ADO Den Haag. De Haagse beloften zullen uitkomen in de Derde Divisie zondag, Jong Almere City zal uitkomen in de zaterdagafdeling.

Een ander mogelijk probleem is de verdeling over de Derde Divisie zaterdag en zondag. Vanwege de promotie van zaterdagclubs Quick Boys en ASWH via de nacompetitie naar de Tweede Divisie, en daardoor dus de degradatie van zondagclubs VVSB en FC Lienden, zou er een overschot in de Derde Divisie zondag ontstaan. VVSB en GOES zouden inmiddels hun voorkeur hebben uitgesproken voor een overstap naar de zaterdag om de KNVB hiermee te helpen.

UPDATE: alle finales van de nacompetitie zijn gespeeld. Gemert, Sparta Nijkerk en Hoogland promoveren naar de Derde Divisie. Door deze resultaten is het zo dat de Derde Divisie zondag nu in principe uit 19 clubs bestaat en de Derde Divisie zaterdag uit 15 teams. Beide Derde Divisies bestaan in seizoen 2019-2020 uit 17 clubs, waardoor de puzzel eenvoudig gelegd lijkt te gaan worden en bij een overstap van VVSB en Goes de gewenste balans is bereikt.

TEAMS IN DERDE DIVISIE SEIZOEN 2019-2020

Derde Divisie zaterdag Derde Divisie zondag
1 Ajax ADO’20
2 Barendrecht Blauw Geel’38
3 DOVO DEM
4 DVS’33 Dongen
5 Excelsior’31 EVV
6 Harkemase Boys Gemert
7 Hoek Goes
8 Jong Almere City Groene Ster
9 FC Lisse Hercules
10 Odin’59 Hoogland
11 ONS Sneek HSC’21
12 Stedoco Jong ADO Den Haag
13 Ter Leede FC Lienden
14 VVOG OFC
15 Sparta Nijkerk OSS’20
16 Quick
17 UNA
18 VVSB
19 Westlandia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *