Groene Ster nipt onderuit tegen Roda JC

Groene Ster heeft in de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen 2019-2020 een verdienstelijk resultaat (nipte 1-2 nederlaag) behaald tegen eerstedivisionist Roda JC. De Kerkradenaren zijn al een maand in training en maken zich klaar voor de competitiestart in de Keuken Kampioen Divisie op vrijdag 9 augustus. Groene Ster heeft een week training achter de rug in de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Derde Divisie en hield tegen Roda JC op sportieve wijze behoorlijk gelijke tred. Na een 0-1 achterstand met rust wist Groene Ster in de tweede helft na een fraaie aanval de gelijkmaker te produceren via Thom Vluggen. Dat uiteindelijk de eindstand met 1-2 in het voordeel kwam van Roda JC, met in de tweede helft 10 nieuwe spelers binnen de lijnen, kon weinig afdoen aan de eerste prima testcase voor Groene Ster als opmaat naar het eerste officiële duel op zaterdag 17 augustus tegen eersteklasser VV Winsum (eerste kwalificatieronde TOTO KNVB Beker).

Op een goed gevuld sportpark Pronsebroek toonden zich aan de zijde van Groene Ster vier nieuwe spelers aan het publiek. Doelman Lennart Quaden verdedigde het doel in de eerste helft, centrale verdediger Kjell Knops speelde de volledige 90 minuten en verder waren er invalbeurten voor de jeugdige selectiespelers Emircan Cepni en Zaid Akachar. Hoofdtrainer Maurice Verbunt kon door uiteenlopende redenen niet putten uit zijn volledige selectie, waar Chefrino Eind, Dylan Zwartjes, Cliff Pötgens en Tim Blättler nog ontbraken. De groen-witten deden in het eerste half uur tegen Roda JC een aantal speldenprikken uit met doelpogingen van Cem Unal en aanvoerder Maikel van Kesteren. Roda JC, met nieuwelingen Cotán en Croux in de basis, wist na een half uur de score te openen nadat aanvaller Mart Remans met een schuiver de 0-1 kon laten aantekenen. Nog voor het rustsignaal wist Groene Ster-doelman Lennart Quaden een schot van Jordy Croux onschadelijk te maken en leek Groene Ster dicht bij de gelijkmaker. Na een combinatie tussen Steff de Wit en Cem Unal werd de inzet van laatstgenoemde net voor de doellijn gekeerd door Roda-back Pepijn Schlösser.

In de tweede helft geen wissels aan de kant van Groene Ster. Roda-trainer Jean-Paul de Jong daarentegen wisselde zijn complete elftal behalve doelman Novakovic. Met 10 nieuwe en frisse spelers voor de kiezen werd de tweede helft vooral een conditionele meting voor Groene Ster. Maar de thuisploeg bleef ook de aanval zoeken waar mogelijk en kreeg vlak na rust daarvoor de beloning in de vorm van de gelijkmaker. Na een goede actie en dito voorzet van Danny Stassar kon Thom Vluggen de terug gelegde kopbal van Steff de Wit tot doelpunt promoveren (1-1). Hierna liet Roda JC, met buiten aanwinst Robert Klaasen en Nicky Souren vooral veel talenten in de ploeg, het balletje rond gaan op zoek naar een doelpunt. Uit een scherpe vrije trap van Safouane Ahidar, ooit uitkomend in de jeugd van Groene Ster en na omzwervingen via Genk en Standard Luik nu bij Roda JC, was de toch niet al te grote Anisse Brrou eerder bij de bal dan de uitkomende Groene Ster-goalie Job van de Walle: 1-2. Hierna voorkwam diezelfde Job van de Walle dat Roda JC de marge kon uitbreiden door Souren en Ahidar het scoren te beletten. Aan de andere kant werd een schot van Thom Vluggen door Novakovic gekeerd en zeilde een poging van Cem Unal langs de rechterpaal. Hoofdtrainer Maurice Verbunt wisselde in de tweede helft volop met invallers Mo Kourouma, Emircan Cepni, Zaid Akachar, Jordy Mayunga, Milan Bos en testspeler Sadra Golzarian.

Groene Ster vervolgt op zondag 4 augustus de voorbereiding met een oefenduel tegen hoofdklasser Minor. Aftrap op sportpark Pronsebroek is om 12.00 uur.

Groene Ster – Roda JC Kerkrade 1-2 (0-1). 29. Mart Remans 0-1, 48. Thom Vluggen 1-1, 59. Anisse Brrou 1-2. Scheidsrechter: Max Kok (Maastricht).

Bekijk foto’s Groene Ster – Roda JC (bron: Lucho Carreno)

Bekijk foto’s Groene Ster – Roda JC (bron: Tom de Cock)

Bekijk foto’s Groene Ster – Roda JC (bron: Roda JC)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *