Officiële seizoensstart Groene Ster met bekertreffen tegen Winsum

Zaterdagavond om 18:00 uur start voor Groene Ster het seizoen echt. Dan komt zaterdageersteklasser VV Winsum naar sportpark Pronsebroek voor het duel in de eerste kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker. De 28 winnaars uit de eerste kwalificatieronde en de twaalf amateurverenigingen uit de Tweede Divisie zullen eind augustus/begin september in de kokers gaan voor de loting van de tweede kwalificatieronde. De exacte datum voor die loting wordt later bekend; de tweede kwalificatieronde zal midweeks tussen 24 en 26 september gespeeld worden.

Een dikke 350 km enkele reis bedraagt de afstand tussen VV Winsum uit de gemeente Het Hogeland (provincie Groningen) en RKSV Groene Ster uit het Limburgse Heerlerheide. VV Winsum (ruim 1100 leden) is ontstaan op 1 juli 2016 na de fusie tussen zaterdagclub Viboa en zondagclub VV Hunsingo en neemt voor het eerst in de prille clubgeschiedenis deel aan de landelijke beker nadat afgelopen seizoen de halve finales werden bereikt van de districtsbeker Noord. Ook wist de Groningse zaterdageersteklasser de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse te bereiken, echter in de eerste knock-out wedstrijd bleek Noordseschut na strafschoppen te sterk. Fusieclub VV Winsum timmert flink aan de weg nadat een aantal maanden geleden is gestart met de aanleg van een splinternieuw sportpark. De ploeg van hoofdtrainer Bert Vos zal de ontmoeting met Groene Ster als een historische wedstrijd zien en arriveert voor een goede voorbereiding al een dag eerder in het Limburgse land.

Na bijna vier weken voorbereiding gaat voor Groene Ster de bal in het nieuwe seizoen 2019-2020 voor het echt rollen. De manschappen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Armand Mingelers beginnen na een glorieus seizoen 2018-2019 weer op nul en zullen zaterdag voor de elfde jaargang in actie komen in de grote KNVB beker. Het is de beloning voor het voorbije bekerseizoen waarin Groene Ster de plaatsing voor de landelijke bekerstrijd wederom wist af te dwingen. Groene Ster wist zich automatisch te plaatsen als nieuwbakken derdedivisionist en als bekerwinnaar van het district Zuid II. Hierdoor ging de vrijgevallen plaats in de landelijke TOTO KNVB Beker naar de beste verliezend kwartfinalist Mierlo-Hout. Na de historische bekerfinale tegen Willem II in 1944 hadden de groen-witten vanaf seizoen 2007-2008 de smaak te pakken en werd de naam van cupfighter meerdere malen eer aan gedaan met afgelopen seizoen als absoluut hoogtepunt de bekerstrijd in de tweede ronde tegen eredivisionist sc Heerenveen (1-3). Op een tjokvol sportpark Pronsebroek lieten de groen-witten de Friezen een helft sidderen en werd het affiche Groene Ster – Heerenveen uiteindelijk een historische en onvergetelijke happening in de clubhistorie. Voor de bekerstrijd tegen de Friese eredivisionist wist Groene Ster de grote amateurclubs FC Lienden (tweede kwalificatieronde) en TEC (eerste ronde) te verslaan na overigens een vrijlot te hebben gehad in de eerste kwalificatieronde.

Komende zaterdag begint een nieuw bekerseizoen voor Groene Ster en hopen wij u allemaal te mogen begroeten op sportpark Pronsebroek. Zorg dat je erbij bent! Aftrap is om 18.00 uur.

Zaterdag 17 augustus 2019

Groene Ster – VV Winsum

Locatie: Sportpark Pronsebroek

Scheidsrechter: Thijs Voncken uit Hulsberg

Assistent-scheidsrechters: R.C.H. van Rijn en M.A.P. Hoeksma

aanvang: 18.00 uur

 


PUPIL VAN DE WEEK

Zaterdag 17 augustus 2019 is bij de wedstrijd Groene Ster 1 – VV Winsum 1 Gianni Ernst pupil van de week. Gianni is 6 jaar en zit op basisschool De Pyler. Gianni speelt in JO7 welk team getraind wordt door Daniël Simons. Zijn favoriete club is Ajax en zijn favoriete spelers zijn Ronaldo en Messi. Gianni voorspelt een 2-1 overwinning voor Groene Ster tegen VV Winsum.

 

 

 

 


SPONSOR VAN DE WEEK EN SPONSOR WEDSTRIJDBAL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *