Groene Ster debuteert in Derde Divisie met fraaie overwinning

Groene Ster heeft het debuut in de Derde Divisie op knappe wijze doorstaan met een zwaarbevochten 2-1 zege op OFC uit Oostzaan. Op een tropisch sportpark Pronsebroek speelde een hardwerkend Groene Ster 90 minuten als een hecht collectief en bleken twee benutte strafschoppen toereikend om de eerste driepunter in de Derde Divisie te behalen.

Met meer dan 30 graden op de thermometer en het feit dat kunstgrasvelden de warmte met dergelijke temperaturen ook weer naar boven uitstralen, legde Groene Ster een enorme drive aan de dag om het sterke OFC van zich af te houden. De ploeg uit Oostzaan eindigde vorig seizoen op een derde plek in de Derde Divisie en verloor het tweeluik van ASWH voor een eventuele promotie. Promoveren heeft OFC zich ook dit jaar ten doel gesteld, waardoor de ploeg van trainer Eric Heerings als grote favoriet aan de aftrap verscheen in Heerlerheide. Groene Ster speelde als promovendus echter vanuit een ijzersterke discipline en hield met veel inzet en strijd OFC van zich af. Nadat Groene Ster-doelman Lennart Quaden een vrije trap van Niels Butter over de lat tikte, was het aan de andere kant Chefrino Eind die het vele loopwerk van Cem Unal besloot met een snoeihard schot op de paal. Na deze eerste wapenfeiten ging de bal na een kwartier op de stip. Cem Unal werd bij het doorjagen onderuit gemaaid door OFC-verdediger Frank Schilder. De toegekende strafschop werd door Thom Vluggen verzilverd: 1-0. Nog voor een half uur voetbal werd de stand gelijk getrokken door de bezoekers. Na de eerste drinkpauze wist OFC-verdediger Mike Brantjes de bal binnen te lopen na een voorzet van rechtsback Henry Opoku (1-1). Deze tegentreffer bleek meteen de enige echte uitgespeelde kans voor de bezoekers. OFC kon zich wel beroepen op het surplus aan balbezit, maar in de restant van het boeiende treffen liepen de bezoekers zich stuk op een oerdegelijk Groene Ster. Nog voor het rustsignaal was Groene Ster dicht bij een nieuwe voorsprong, echter de poging van Cem Unal vloog aan de rechterkant van de paal voorbij.

Nadat eerst nog een vrije trap van Dylan Zwartjes net voorbij het OFC-doel ging in het begin van de tweede helft, werd de voorsprong voor Groene Ster weer in ere hersteld. Een handsbal van OFC-linksback Jermano Lo Fo Sang werd door arbiter Eric Thijs uit Bakel toegekend met een strafschop voor Groene Ster. Cem Unal wist het buitenkansje te benutten en de 40-jarige OFC-doelman Atam Koroglu na de verkeerde hoek te sturen: 2-1. OFC ging hierna op zoek naar de gelijkmaker, waardoor zich een intensief en enerverend restant van het duel ontspon. OFC ging veelvuldig op zoek naar de lange spits Tim Freriks. De aanvalsleider van de bezoekers, die vorig seizoen nog in de Eerste Divisie acteerde voor Jong FC Utrecht, werd echter uit de wedstrijd gespeeld door kordaat ingrijpen van de Groene Ster-defensie. Het was Groene Ster met de kansen om de wedstrijd te beslissen. Zo stuiterde een kopbal van Danny Stassar tegen de paal en bleef een kansrijke uitval met Cem Unal en Chefrino Eind onbenut. In de ultieme slotfase ontging arbiter Thijs de beuk die Roy Janssen kreeg van Jermano Lo Fo Sang, waarna de leidsman daaropvolgend Danny Stassar wel erg zwaar bestrafte met een rode kaart. Het enige smetje achteraf voor Groene Ster, want aan de 2-1 voorsprong en daarmee de luid bejubelde driepunter in de seizoensopening kwam geen verandering meer.

Drie punten en overeind blijven in de ouverture van het seizoen tegen een ploeg die pretendeert voor de titel te spelen is voor Groene Ster een mooie opsteker als nieuwkomer in de Derde Divisie. Komende zondag wacht het eerste uitduel op bezoek bij Hercules. De Utrechtenaren versloegen ADO’20 met 0-3 en hebben dus ook de eerste drie punten achter hun naam staan.

Groene Ster – OFC 2-1 (1-1). 14. Thom Vluggen (strafschop) 1-0, 25. Mike Brantjes 1-1, 50. Cem Unal (strafschop) 2-1. Scheidsrechter: Eric Thijs (Bakel).

Bekijk foto’s Groene Ster – OFC (bron: Tom de Cock)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *