Groene Ster naar Utrecht voor eerste uitwedstrijd

Komende zondag reist Groene Ster af naar Utrecht waar USV Hercules om 14.00 uur de tegenstander is op sportpark Voordorp. De openingswinst in de Derde Divisie tegen een goed voetballend OFC heeft Groene Ster een mooie houvast gegeven om ook in de provinciehoofdstad Utrecht voor een goed resultaat te gaan.

De omnivereniging Hercules, opgericht in 1882, is een van de oudste verenigingen van Nederland en kent diverse takken van sport binnen haar gelederen, waaronder tennis, cricket, badminton en zaalvoetbal. Maar de grootste tak, en het meest prestatiegericht, is het veldvoetbal waarvan het vlaggenschip voor het vierde achtereenvolgende seizoen in de zondag Derde Divisie speelt. Daarvoor acteerde Hercules al twee seizoenen in de voormalige topklasse. Een geduchte tegenstander derhalve voor Groene Ster. De ploeg van hoofdtrainer Jochem Twisker begon het officiële seizoen met een fikse 6-0 nederlaag in de TOTO KNVB Beker tegen hoofdklasser Achilles Veen, maar toonde herstel in de seizoensouverture middels een 0-3 zege in Heemskerk bij ADO’20 door doelpunten van het spitsenduo Tyrone Fonville en Tijjani Noslin (2). Hercules heeft een jeugdige spelersgroep met middenvelder en aanvoerder Jeffrey Vlug, de ex-prof van o.a. Fortuna Sittard, als routinier van de ploeg. De Utrechtenaren zullen zich willen laten zien in het eerste thuisduel van de competitie.

De manier waarop Groene Ster zich manifesteerde tegen het sterke OFC gaf een mooie opsteker tijdens de start van het nieuwe avontuur in de Derde Divisie. De driepunter kwam mede tot stand door een onverzettelijk Groene Ster dat veel met inzet en een degelijke organisatie amper kansen weggaf. Met twee benutte strafschoppen en ook nog eens twee ballen op de paal werd de luid bejubelde eerste winst in de Derde Divisie gevierd. Komende zondagmiddag wacht het eerste uitduel van de competitie en zal hoofdtrainer Maurice Verbunt hetzelfde van zijn ploeg verlangen als in de ouverture van het seizoen. De technische staf werd deze week verblijd met het nieuws dat de rode kaart van Danny Stassar van afgelopen zondag werd geseponeerd door de aanklager van de KNVB. De middenvelder is derhalve gewoon inzetbaar in Utrecht. Het duel Hercules – Groene Ster begint zondag al om 14.00 uur en zal onder leiding staan van Jurjen Kaper. De arbiter uit Groningen floot vorig seizoen het kampioensduel van Groene Ster op zondag 19 mei 2019 in Alphen aan den Rijn.

Geef u op voor de busreis naar Utrecht!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.15 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Utrecht. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.00 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark Voordorp
Voorveldselaan 4
3573 PV Utrecht

Zondag 1 september 2019

USV Hercules – Groene Ster

Locatie: Sportpark Voordorp

Scheidsrechter: Jurjen Kaper uit Groningen

aanvang: 14.00 uur (vertrek bus: 10.15 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 2 Quick Blauw Geel’38 14.00 uur
01-09-2019 EVV Hoogland 14.30 uur
Periode 1 DEM Dongen 14.00 uur
OFC Gemert 14.30 uur
Hercules Groene Ster 14.00 uur
UNA ADO’20 14.30 uur
OSS’20 Jong ADO Den Haag 14.30 uur
Westlandia HSC’21 14.00 uur

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de wedstrijddata van Groene Ster in de Derde Divisie?
Bewaar dan onderstaande wedstrijdkalender op uw mobiele telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *