Groene Ster pakt ook in tweede wedstrijd de volle buit

Groene Ster heeft het debuut in de Derde Divisie een foutloos vervolg gegeven door in Utrecht ook de tweede competitiewedstrijd tegen USV Hercules winnend af te sluiten: 1-3. Na twee duels is Groene Ster samen met twee oude Brabantse bekenden uit de hoofdklasse, OSS’20 en Blauw Geel’38, de enige ploegen zonder puntverlies.

Tegen Hercules, de oudste en grootste sportvereniging uit Utrecht (2700 leden) met naast veld en zaalvoetbal ook nog een cricket en een tennis afdeling, speelde Groene Ster voor het eerst na lange tijd weer eens op natuurgras. Vanaf de aftrap waren de toeschouwers getuige van een wedstrijd die in hoog tempo werd gespeeld. Een gedisciplineerd spelend Groene Ster kon geen moment verslappen tegen het aanvallend ingestelde Hercules dat probeerde, onder aanvoering van oud-Fortuna Sittard speler Jeffrey Vlug, met veel positiewisselingen en snelle combinaties, gevaarlijk te worden. Groene Ster bleef standvastig overeind en had in doelman Lennart Quaden een betrouwbare sluitpost, die goed ingreep door na een foutieve terugspeelbal van Maikel van Kesteren de inzet van Hercules-spits Tijjani Noslin te keren. Ook Groene Ster kwam enkele keren gevaarlijk voor het Hercules-doel, een schot van Thom Vluggen ging net over en een solo van Steff de Wit eindigde naast de paal.

Na de pauze kwam Groene Ster binnen zeven minuten op een riante 0-2 voorsprong. Een onschuldig lijkende lange pass leek moeiteloos een prooi voor Hercules-doelman Fons Mulder, echter de Utrechtse goalie miste de bal. De attente Chefrino Eind maakte hiervan dankbaar gebruik en scoorde 0-1. Het ongelukkige tegendoelpunt deed de aangeslagen doelman ging goed, want een paar minuten later lag de 0-2 voor Groene Ster in het netje nadat de rappe Cem Unal een misverstand tussen de Utrechtse keeper en verdediger Matthijs Blijham genadeloos afstrafte (0-2). Tien minuten later was Cem Unal bij een scrimmage voor het Hercules-doel dicht bij zijn tweede treffer maar de bal werd van de doellijn gehaald. Toch kwam in de 77e minuut de 0-3 op het scorebord. Na een actie van Cem Unal maakte een Utrechtse verdediger hands waarna de toegekende strafschop door Thom Vluggen feilloos werd benut: 0-3. Hierna zette de thuisclub aan voor een alles of niets offensief. Dit leek even succes te hebben, maar de schade bleef beperkt tot een tegentreffer via invaller Wouter Kenemans (1-3). Groene Ster controleerde het duel vervolgens uit en kreeg in de ruim bemeten blessuretijd nog de mogelijkheden om de voorsprong te vergroten. Chefrino Eind kreeg echter niet de beloning in de vorm van een tweede doelpunt.

Groene Ster stapte uiterst tevreden van het veld in de Domstad. Door een nieuwe collectieve teamprestatie werd de volle score van 100% behouden. Vanaf het uitduel bij De Meern van vorig seizoen (24 maart) kennen de groen-witten inmiddels een ongekende zegereeks van 15 officiรซle duels (beker en competitie). Komende zondag zal het nog puntloze Quick uit Den Haag naar Heerlerheide komen om te proberen Groene Ster punten afhandig te maken. Het is aan de manschappen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Armand Mingelers om daar een stokje voor te steken.

Hercules – Groene Ster 1-3 (0-0). 48. Chefrino Eind 0-1, 52. Cem Unal 0-2, 77. Thom Vluggen (strafschop) 0-3, 80. Wouter Kenemans 1-3. Scheidsrechter: Jurjen Kapel (Groningen).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *