Nieuwe sportieve uitdaging voor Groene Ster in Lienden

Aanstaande zondag staat voor Groene Ster de uitbeurt bij FC Lienden op het programma. Met de ongeslagen status van de groen-witten in de Derde Divisie wacht zondag een nieuwe sportieve uitdaging tegen de degradant uit de Tweede Divisie.

FC Lienden kende vorig seizoen een rumoerig jaar. De dorpsclub kwam medio december 2018 met een statement naar buiten om te stoppen met topvoetbal in de Tweede Divisie. Aan de sportieve opmars en successen van FC Lienden in de top van het amateurvoetbal leek abrupt een einde te komen, echter hoofdtrainer Hans van de Haar legde zich niet neer bij die beslissing en ging op zoek naar geldschieters. De voormalige ex-prof kreeg het met veel spelerswisselingen voor elkaar om de tweede seizoenshelft af te maken in de Tweede Divisie. Op sportief vlak lukte FC Lienden het echter niet om het vege lijf te redden nadat in de nacompetitie ASWH te sterk bleek over twee duels. Na drie seizoenen in de Tweede Divisie volgde voor FC Lienden de degradatie naar de Derde Divisie. Het verloren terrein zal in Lienden weer snel goed gemaakt willen worden op basis van een flink gerenoveerde selectie met oud-prof Guyon Fernandez (o.a. Feyenoord, PEC Zwolle) als meest bekende naam. FC Lienden-trainer Hans van de Haar zag in de eerste officiële wedstrijden dat zijn team nog in opbouw is. Nadat FC Lienden in de landelijke beker werd uitgeschakeld door eersteklasser Kloetinge, de tegenstander van Groene Ster in de tweede kwalificatieronde op 25 september, volgde een remise tegen DEM (0-0) en afgelopen zondag een 1-3 thuisnederlaag tegen Gemert. Met Groene Ster krijgt FC Lienden de derde promovendus uit de hoofdklasse op bezoek op sportpark De Abdijhof.

Groene Ster en FC Lienden troffen elkaar in augustus 2018 voor het eerst. In de tweede kwalificatieronde van de TOTO KNVB Beker wisten de groen-witten het destijds twee klassen hoger acterende FC Lienden na een topprestatie met 2-1 te verslaan. Na de hoofdklasse-titel van Groene Ster in seizoen 2018-2019 treffen beide ploegen elkaar nu in de Derde Divisie. Het debuut in die Derde Divisie is Groene Ster met verve doorgekomen. OFC (vorig seizoen 3e), Hercules (vorig seizoen 11e) en Quick (vorig seizoen 7e) werden door de sterdragers verslagen. Met driemaal de volle buit in de achterzak wacht nu op de vierde speeldag de confrontatie met FC Lienden en is het aan de mannen van Maurice Verbunt, Diego Jongen en Armand Mingelers om ook in de provincie Gelderland vanuit hetzelfde hechte collectief de voeten te laten spreken en voor een goed resultaat te strijden.

Geef u op voor de busreis naar Lienden!
Aanstaande zondag vertrekt de supportersbus om 10.45 uur vanaf sportpark Pronsebroek naar Lienden. Supporters die ons team willen aanmoedigen en willen meereizen kunnen zich tot en met zaterdag opgeven bij elftalleider Wim Beckers via 06-13203066 (sms of app). De terugreis richting Heerlerheide is om 17.30 uur gepland.

Adresgegevens tegenstander:
Sportpark De Abdijhof
Molenstraat 18
4033 AV Lienden

Zondag 15 september 2019

FC Lienden – Groene Ster

Locatie: Sportpark De Abdijhof

Scheidsrechter: Thom Winkel uit Leermens

aanvang: 14.30 uur (vertrek bus: 10.45 uur)

PROGRAMMA

Wedstrijddag 4 Jong ADO Den Haag ADO’20 14.30 uur
15-09-2019 Gemert Blauw Geel’38 19.00 uur zaterdag 14-09-19
Periode 1 FC Lienden Groene Ster 14.30 uur
Hoogland Dongen 14.00 uur
EVV Quick 14.30 uur
DEM HSC’21 14.00 uur
UNA Hercules 14.30 uur
OSS’20 Westlandia 14.30 uur

Wilt u altijd op de hoogte blijven van de wedstrijddata van Groene Ster in de Derde Divisie?
Bewaar dan onderstaande wedstrijdkalender op uw mobiele telefoon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *